Sitemap

Dik Voormekaar show op TV en CD

op .

Andre van Duin en Ferry de GrootIn 1973 werd de Dik Voormekaar Show voor het eerst uitgezonden op de zeezender Radio Noordzee met Andre van Duin als presentator en Ferry de Groot als technicus. Vanaf 27 februari is de Dik Voormekaar show te zien op TV. De mastertapes van de eerste afleveringen van de Dik Voormekaar Show op Radio Noordzee werden lange tijd verloren gewaand. Jelle Boonstra en Benno Roozen kregen echter kopieen in handen van een medewerker die destijds steeds "een bandje had laten meelopen".

Dik Voormekaar ShowHet eerste jaar De Dik Voormekaar Show begint in januari 1973 op Radio Noordzee, onder de titel De abominabele Top 2000. Het eerste jaar is wat je noemt de kraamkamer van het legendarische programma. typetjes als meneer de Groot, Ome Joop en Dik Voormekaar worden geboren. Daarnaast wordt alles en iedereen bespot: collega-artiesten, de commercials, en ook het radiostation zelf. De verhoudingen bekoelen dan ook snel, ondanks goede luistercijfers en een groeiende aanhang. In oktober 1973 worden Van Duin en De Groot van de zender gehaald.

Hoewel de masters van de begintijd van het programma lange tijd verloren werden gewaand, kregen journalisten Jelle boonstra en Benno Roozen kopieën in handen van een medewerker die steeds een ‘bandje had laten meelopen’. Met dit materiaal en na interviews met André van Duin en Ferry de Groot maakten ze een radio-documentaire over de totstandkoming van de Dik Voormekaar Show.

Met medewerking van: André van Duin, Ferry de Groot en Ron Brandsteder (voice-over)  en een boekje met interviews, achtergrondinformatie en uniek fotomateriaal.
Vormgeving: Piet Schreuders en Roel Siebrand 
Luisterduur: circa 1 uur
Prijs: € 19,95  


KLIK HIER voor meer info op Jingleweb

KLIK HIER voor een interview met Ferry de Groot op MediaPages