Jan de Boer overleden

op .

hugomeulenhoff2Jan de Boer (Hugo Meulenhoff bij de zeezender Radio Mi Amigo) is maandag 18 september overleden na een hartstilstand. Dinsdag 19 september zou hij met pensioen gaan. Hugo Meulenhoff werkte in 1977 als een van de boorddeejays bij Radio Mi Amigo. Later was hij in Vlaanderen kortstondig actief bij Radio Gemini in Kortrijk. Sinds de start van ‘Veronique’ in 1989 verdiende hij zijn brood bij RTL als redacteur en ‘voice over’ voor de nieuwsvoorziening, een job die hij 34 jaar volhield. Ook werkte hij in 1992 in de weekenden bij RTL Rock Radio.


hugomeulenhoff3Op Radio Mi Amigo werkte hij samen met onder meer Frank van der Mast, Herman de Graaf en Marc Jacobs. Naast programma’s als ‘Ook Goeiemorgen’, ‘Hallo bent U daar?’ en de Top 40 was Hugo samen met Frank verantwoordelijk voor het afscheidsprogramma op 23 juli 1977, genaamd ‘Vaarwel 1-9-2, het beste ermee’. Enkele dagen later zou Radio Mi Amigo terug in de ether komen op de 212 meter.


Weblink: Radio Mi Amigo 4 seizoenen spot door Hugo Meulenhoff (Archief: RadioVisie)


Foto 1: Hugo Meulenhoff op 29 juli 1978 bij Zeezenders 20 in Noordwijkerhout (Archief: Hans Knot)

Foto 2: Hugo Meulenhoff op 11 augustus 2001 aan boord van de Willem Beukelszoon tijdens Muziek Uit Zee (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Hans Knot / MediaPages

 

Tags: Nieuws Archief