Voormalig RNI medewerkers overleden

op .

wernerhartwigRecentelijk werd bekend dat op 21 september vorig jaar Werner Hartwig op 74-jarige leeftijd is komen te overlijden. Hij laat een vrouw, kinderen en kleinkinderen achter, die op 30 september gezamenlijk een afscheidsdienst hebben gehouden. Werner was op meerdere vlakken actief binnen de radiowereld. Samen met zijn broer Peter was hij verantwoordelijk voor de Duitstalige afleveringen van RNI goes DX. Tevens was Werner jarenlang lid van de Free Radio Campaign Germany en maakte hij, vanuit zijn woonplaats Emden, vele reizen naar de Noordzee en de daar verankerde zendschepen.


In 2014 was hij een van de vele gasten tijdens de laatste officiële RadioDay in Amsterdam.

hannibalMeer recentelijk, en wel op 5 april 2023, was het overlijden, op 75-jarige leeftijd, van Ulf Dietrich Posé in Mönchengladbach. Ulf was een Duitse radio- en televisiepresentator en later auteur van boeken, bedrijfstrainer en verenigingsfunctionaris Ulf Posé begon in 1968 te werken voor het Duitstalige Radio Nordsee, waar hij muziekprogramma's aankondigde onder de artiestennaam Pascal Posé. Het schip van het station verliet echter nooit de haven van Hamburg en de diskjockeys meldden zich weer af. In 1969 werd een nieuwe poging ondernomen en Ulf Posé werd de eerste diskjockey aan boord van Radio Nordsee International (RNI). Onder het pseudoniem Hannibal presenteerde hij Duitse en Engelstalige muziekprogramma's tot de zomer van 1970.

In augustus 1970 stapte hij over naar het Duitstalige programma van Radio Luxemburg. Daar werkte hij tot eind 1973 onder de naam Ulrich en was hij verantwoordelijk voor sport-, muziek- en nieuwsprogramma's. In 1972 zond hij samen met zijn collega Rolf Röpke live programma's uit voor RTL vanaf de Olympische Spelen in München.

Vanaf 1974 werkte hij onder zijn echte naam als freelancer voor WDR in Keulen. Posé presenteerde zijn laatste radioprogramma voor WDR op 31 december 1980.


Foto 1: Werner Hartwig aan boord van de Mebo II (Archief: RadioVisie)

Foto 2: Hannibal (Archief: Ulf P)

Bron/tekst: Hans Knot / MediaPages

Tags: Nieuws Archief