Release party nieuwe Leo Weijers boek

op .

leoweijers2De release party voor pers en genodigden van het nieuwe Leo Weijers boek ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’ vindt plaats op zaterdagmiddag 18 juni in restaurant ‘De Heerekamer’ in Lisse. Daar zal Leo Weijers de eerste exemplaren van het boek overhandigen aan Arnold Mühren en Getty Kaspers. Ook de Stichting Norderney zal tijdens de release party vertegenwoordigd zijn. Het nieuwe Leo Weijers boek gaat over de turbulente Veronica jaren 1972-1974 en de muziek uit die tijd en zal begin juni verschijnen.


BOEK ZO TE STERVEN OP HET WATER, EEN BOEK VOOR DE OVERLEVENDEN
Het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’ begint bij die dieptrieste datum van 31 augustus 1974, waarop de zeezender Radio Veronica (en ook Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis) noodgedwongen haar uitzendingen moest staken. “Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland … Dat spijt mij … voor Nederland…" Dat waren de laatste historische woorden van programmaleider en diskjockey Rob Out van Radio Veronica.
Vervolgens gaat het boek terug naar de turbulente Radio Veronica jaren 1972, 1973 en 1974, waarin zowel de verhuizing van golflengte (van 192 naar 538 meter), de stranding van de Norderney, de massademonstratie in Den Haag, de acties tot behoud van Radio Veronica en uiteindelijk het staken van de uitzendingen van de zeezender plaatsvinden.

Die jaren worden nog altijd in één adem genoemd als het gaat om popmuziek. Het zijn de hoogtijdagen van de glam- en glitterrock van The Sweet, Slade, Mud, Suzi Quatro, Gary Glitter, Catapult en de shockrock van Alice Cooper en Lemming. Barry White en zijn Love Unlimited Orchestra veroveren de wereld, evenals de Amerikaanse Philly Sound van The Three Degrees, The O’Jays, Harold Melvin & The Blue Notes, The Trammps, MFSB en Billy Paul. In Nederland klinkt de paling- en vlaaiensound van The Cats , Maddog, Left Side, The Classics, The Walkers en de vetkuivenrock van Long Tall Ernie & The Shakers. Nieuwe talenten dienen zich aan, waaronder Gilbert O’Sullivan, Chi Coltrane, Stealers Wheel, Electric Light Orchestra, Roberta Flack, Kayak, Greenfield & Cook en Dr. Hook & The Medicine Show. ‘Beat behind the Dykes’ is het credo dankzij onze eigen gevestigde Hollandse talenten Golden Earring, Shocking Blue, Earth & Fire, The Dizzy Man’s Band, Sandy Coast, The Shoes, The George Baker Selection, Tee-Set en Focus. Boudewijn de Groot, Rob de Nijs en Peter Koelewijn laten opnieuw van zich horen en het meesterwerk ‘The Dark Side Of The Moon’ van Pink Floyd wordt uitgebracht. Muzikale familieleden als The Osmonds, Bolland & Bolland en The Carpenters scoren hit na hit. De ex-Beatles Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr maken fraaie solo-albums en we nemen veel te vroeg afscheid van Jim Croce. Ook alle nummer 1 hitsingles en de meest spraakmakende elpees uit die jaren komen langs.

Dit alles en nog veel meer vormen de ingrediënten voor een boek dat de muziekliefhebber vijftig jaar mee terugneemt in de tijd! Een feest van herkenning! Het boek ‘Zo te sterven op het water; een boek voor de overlevenden’ zal deze zomer groots worden gepresenteerd tijdens een release-party voor genodigden, waarbij het eerste exemplaar aan een BN’er zal worden overhandigd. Verder nieuws volgt!

Leo Weijers over zijn nieuwe boek: "Het contract is getekend, de cover is goedgekeurd en het balletje gaat rollen! Mijn uitgever en ik zijn razend enthousiast over het ingeleverde manuscript en we gaan er alles aan doen om er een prachtig boek van te maken!"

Van Leo Weijers verschenen eerder o.a. de boeken: Flower Power Beat Experience, Zomerhitte, Nederbiet Compliet en Sounds of the Sixties.


Foto: auteur Leo Weijers met George Baker met zijn boek 'Flower Power Beat Experience' (Archief: MediaPages)

Bron/tekst: Leo Weijers / MediaPages

Tags: Nieuws Archief