Jeffrey Willems overleden

op .

jeffreywillemsZaterdag 19 maart is Jeffrey Willems, nog maar net 53 jaar, overleden aan een fatale hartstilstand. Dat meldt Lion Keezer van Radio Mi Amigo International. "Anderhalf jaar geleden besloot Jeffrey te stoppen met zijn radio carrière, al bleef hij op de achtergrond altijd deel uitmaken van Radio Mi Amigo International, dat hij sinds 2016 heeft meehelpen bouwen. Zijn vermogen om mensen te motiveren en te inspireren bleek een groot verborgen talent, waar hij mee verder wilde. Na een studie opende hij nog maar kort geleden zijn eigen praktijk als burn-out coach".


Lion meldt ons verder: "Als cursusleider hielp hij de afgelopen 2 jaar duizenden mensen van het roken af. Hij was klaar voor een heel nieuwe en gelukkige fase in zijn leven dat nu zo abrupt is afgebroken. Jeffrey was in alle opzichten een prachtig mens, de beste vriend die iemand kon hebben en al 34 jaar mijn beste vriend. Rust zacht Jeff".

JEFFREY WILLEMS
Jeffrey Willems was regisseur, presentator, filmmaker, voice-over en multimedia-producent. Jeffrey heeft in de afgelopen jaren gewerkt voor diverse commerciele en publieke omroepen. Vanaf z'n 8e jaar is Jeffrey Willems al geboeid door het medium radio. Zijn kennismaking met ‘vrije’ radio waren de zeezenders: Laser 558, Radio Monique, Caroline en Mi Amigo, halverwege de jaren 70 en begin jaren 80. Als jochie vroeg hij zijn oudere broers geregeld om zijn radiootje ‘op Mi Amigo te zetten’, waarna hij moest beloven met zijn tengels van de afstemknop te blijven. Gefascineerd luisterde Jeffrey urenlang naar de stemmen van zee; de vriendjes van de radio. En hij besloot: dit wil ik later ook.

Het eerste radiostation waar hij aan de slag ging was Virginia, een piraat in Hilversum. Jeffrey was 13 en begon daar als manusje van alles, eerst was hij telefoon-opnemer, later mocht hij zijn eerste uurtje radio maken op zondagmorgen. Nadat het radiostation door de Radio Controle Dienst uit de lucht was gehaald, vehuisden Jeffrey en zijn piraten-collega’s naar andere stations in Hilversum.

In 1985 besloot hij met een aantal oude DJ's van dat station tot een doorstart van Virginia in Hilversum, maar ze hadden niet veel luisteraars. Jeffrey verhuisde met 2 andere Virginia Collega’s naar Baarn: Roulette 103. Op 17 december 1989 kwam een eind aan Roulette 103 en daarmee een eind aan Jeffrey's Illegale Carriere.

Daarna ging hij 2 jaar lang werken als journalist. In 1992 / 1993 kwam Jeffrey bij Sky Radio terecht. SkyRadio en Radio538 waren gehuisvest in hetzelfde pand en al snel werkte Jeffrey zowel voor SkyRadio als voor Radio538 waar hij ook een jaartje programma's maakte in het weekend.

Ook stond Jeffrey, samen met Peter Teekamp, Meta de Vries, Will Luikinga en Stan Haag aan de wieg van een ander SkyRadio project enkele jaren later: De Gouwe Ouwe Zender. Dit station was de concurrent van Radio 10 Gold. Er kwam na een jaar al een einde aan deze zender.

In 1996 besloot Jeffrey het Sky bastion te verlaten en als eigen bedrijf uitvoerend producent te worden van met name radioprogramma's. Dus ging hij een paar jaar freelancen bij de Publieken: NOS, KRO (Breakfastclub, 3FM) en AVRO (Steenen Tijdperk, Radio 2).

Jeffrey verhuisde daarna definitief naar de AVRO als vaste presentator, waar hij programma’s als Zondagvitaminen, De Overnachting, Steenentijdperk, Top 2000 en De week van de Jaren 70 / 80 maakte. Door het programma de Overnachting ontstond op zaterdagnacht Oldschool, later werd het ‘Back To The Old School’ wat een jaar lang te horen was tussen april 2000 - april 2001. Dit soulprogramma beleefde later nog een doorstart op Radio 2 in de nacht van zondag op maandag. Back To The Old School is tegenwoordig op internet te vinden als webstation.

In 2010 besluit Jeffrey zijn eigen bedrijf uit te breiden van radio- en stemproducties naar meer multimediale concepten. Hij verlaat na 12 jaar de AVRO om meer innovatief en creatief te kunnen werken. Zo ontwikkelt Willems video-concepten voor bedrijven en experimenteert hij met verkoop-documentaires.

Jeffrey ziet zijn films als ‘radio met beeld’. Waarbij emotie, gevoel en authenticiteit een belangrijke rol spelen. Ook legt hij zich toe op het produceren van E-learning video’s. Daarnaast werkt Jeffrey als regisseur, vormgever en adviseur bij Omroep Max en geeft hij presentaties in het land als coach en media trainer.

Als regisseur van het programma van Tineke op Radio 5 kwam hij in contact met een gast in het programma die anti-rook cursussen gaf. Het concept sprak hem aan en het contact was snel gelegd. Jeffrey had het goed aangevoeld: hij begon zelf cursussen te geven, waarmee hij vervolgens duizenden mensen van het roken af hielp.

Zijn vermogen om mensen te inspireren en motiveren bleek een lang verborgen talent. In 2019 besloot Jeffrey zich daar geheel op toe te leggen en stopte met alle media activiteiten (en helaas ook met zijn programma bij Mi Amigo). Na een zware studie die hij met succes afrondde, startte hij begin 2022 zijn eigen een praktijk als gecertificeerd burn-out coach.

Foto: Jeffrey Willems (Copyright: Koop Geersing)

Bron/tekst: Lion Keezer / MediaPages

Tags: Nieuws Archief