Fotoboek Radio England Britain Radio

op .

boekenglandbritainHet is toch echt ongelofelijk dat bijna 55 jaar nadat in Engeland de Marine Offences Act werd ingevoerd er nog immer een grote groep luisteraars uit die tijd zich met elkaar verbonden voelt en herinneringen deelt via diverse Facebook groepen. Je staat verbaasd hoeveel nieuw ‘oud’ materiaal, zoals foto’s, stickers, en brieven nog opduiken. En zo nu en dan volgt weer een publicatie waarin aandacht wordt besteed aan één of meerdere radiostations, die destijds vanaf internationale wateren actief zijn geweest. UPDATE 11-2


Zo is er nu een prachtig nieuw fotoboek, samengesteld door Ray Anderson met als titel: ‘The Swinging Radio England + Britain Radio Photobook’. Liefst 95 pagina’s brengt deze publicatie ons een prachtig overzicht van alles rond voornoemde radiostations, maar ook die van Radio 355 en de Nederlandstalige stations Radio Dolfijn en Radio 227.

Het merendeel van het fotomateriaal is in kleur, al dan niet door gebruik van de moderne bewerking programma’s. Het begint bij de taken van het schip voordat het in Miami werd uitgerust tot zendschip, met prachtige foto’s die deels niet eerder voorbij kwamen. Vervolgens aandacht voor de overtocht naar de internationale wateren voor de Britse oostkust bij Essex, een reis met een stop op de Azoren. Daarna de tijdlijn waarin de 5 stations worden beschreven die actief waren vanaf het zendschip Olga Patricia/Laissez Faire.

Uiteraard is er ruimte voor de nodige krantenberichten, om het geheel nog meer een nostalgische tint te geven. Verdeeld over verschillende pagina’s in het boek worden de vele fotopagina’s onderbroken door het verhaal over Britain Radio en Radio England, maar ook de daarop volgende eerder genoemde radiostations.

Opmerkelijk is de publicatie van een uitgebreid persbericht waarin Bill Vick, de managing directeur, de Britse regering voor Britain Radio en Swinging Radio England een licentie aanvroeg om vanaf land te kunnen uitzenden. Opvallend is ook de her publicatie van een geïllustreerd tijdschrift artikel uit het blad Mirabello. Bij het terugluisteren van oude programmafragmenten komen vaak de spots van Swinging 66 voorbij. In foto’s en tekst komt die tour nog een keer onder aandacht in het fotoboek.

Ook echt leuk en verrassend zijn de afbeeldingen van de diverse reclameproducten die op Swinging Radio England en Britain Radio te horen waren. Uiteraard aandacht voor de mastbreuk en herstelwerkzaamheden in Zaandam en de technici en bemanningsleden, die uiteraard ook een belangrijke rol in het geheel hadden. Op de achterkant van het boek is de afsluiting, de transcriptie van een interview die Ron O’Quinn werd afgenomen door Norman Barrington.

The Radio England & Britain Radio Photo Book is onderdeel van ‘The golden age of Radio Series of Books’.

ISBN 978 1 8384746 3 8 - Prijs 25 Pond

Weblink: bestel hier het fotoboek over Radio England & Britain Radio via RadioFab


UPDATE 11-2:

Jacqueline Schut meldt ons dat het Radio England & Britain Radio fotoboek binnenkort ook verkrijgbaar zal zijn in de museumshop èn via de webshop van Museum RockArt.
Jacqueline houdt ons en de lezers van MediaPages op de hoogte van de binnenkomst, de beschikbaarheid op de RockArt webshop en de verkoopprijs van het Radio England & Britain Radio fotoboek bij Museum RockArt.


Bron/tekst: Hans Knot / MediaPages

Tags: Nieuws Archief