Maarten van der Harst overleden

op .

maartenvanderharst1Op 3 januari werd ons via Wouter Verbaan bekend dat medio december 2021 Maarten van der Harst plotseling is komen te overlijden in zijn zo geliefde Scheveningen. Maarten was één van de boordtechnici van het eerste uur voor Radio Veronica op de Borkum Riff in 1960. Eén van de ‘stille’, maar o zo belangrijke mensen, die het station draaiende hielden. Toen de Borkum Riff in november 1964 werd ingeruild, voor het toen nieuwe zendschip Norderney, verhuisde Maarten van der Harst mee. Hij bleef uiteindelijk tot ver in 1970 bij Radio Veronica werken.


maartenvanderharst2Bij zijn tienjarig jubileum was het Tineke de Nooij die Maarten een gouden Veronica speld uitreikte in de studio aan Laapershoek in Hilversum, een speld die helaas verloren is gegaan.

Na zijn tijd bij Radio Veronica heeft Maarten van der Harst, die 80 jaar is geworden, in de beveiligingsbranche gewerkt. Hij heeft altijd in zijn Scheveningen gewoond en maakte na zijn pensionering vrijwel elke dag fietstochtjes rond Groot Den Haag, waar Scheveningen ook toebehoort. Op zijn beurt behoorde Maarten tot de vriendenclub van de in 1988 overleden Hans Verbaan, bekend van FRC Holland, waarbij zijn broer ook was betrokken. Wouter heeft nadien altijd contact met Maarten gehouden.


Bron/tekst: Hans Knot / MediaPages

Foto 1: Maarten van der Harst (rechts) aan boord van het Veronica zendschip (Archief: SMC)

Foto 2: Maarten van der Harst (Copyright: Wouter Verbaan)

 

Tags: Nieuws Archief