Soul Show Radio bestaat 5 jaar

op .

ferrymaatsoulshowDe 13e mei 2015 was een bijzondere dag voor DJ Ferry Maat, op die dag begon Soulshow Radio, de digitale voorzetting van zijn legendarische radioprogramma de Soulshow. De Soulshow begon bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal (RNI) en werd voor het eerst uitgezonden op 22 oktober 1973 onder de titel: “Zondag middag Soul op Noordzee”. Na het verdwijnen van Radio Noordzee verhuisde de Soulshow naar de Tros en had daar ruim 700.000 luisteraars. Na de Tros was de Soulshow te beluisteren bij Radio 10, Radio 538, Veronica en Sublime.


Ferry Maat: "De keuze voor een internetversie van de Soulshow was vijf jaar geleden ‘nu of nooit’". "Wat is er mooier dan je eigen radiostation te runnen, te kunnen doen waar je zin in hebt zonder op de vingers getikt te worden door managers. Radiobaasjes die er voor ‘doorgeleerd’ hebben om muzikale eenheidsworsten te creëren en doelbewust de ziel uit de radio te halen.”

Soulshow Radio heeft in de afgelopen vijf jaar een vast luisterpubliek opgebouwd, door de combinatie van de bekende Soulshow classics en nieuwe muziek.

Ferry Maat: “Het internet radiostation brengt 24 uur per dag de erfenis van ruim 47 jaar Soulshow. Generaties zijn ermee opgegroeid. Tieners van toen, waaronder zelfs Koning Willem Alexander die onlangs bij een bezoek aan de NPO-Radio 2 studio de woorden Soulshow en Ferry Maat spontaan en met veel waardering uitsprak.”

Maat zegt dat de opnames van de Soulshows uit de vorige eeuw, een unieke radio-erfenis, dagelijks om 20:00 uur populair zijn bij de luisteraars van Soulshow Radio: "Ze klinken door de moderne techniek beter dan ooit, met dank aan de luisteraars die hun cassettebandjes opstuurden. Die maken we geschikt om opnieuw uitgezonden te worden; de Soulshow is niet voor niets het meest opgenomen programma van de Nederlandse radio.”

Zelf woont de 73-jarige Ferry Maat inmiddels al twee jaar ook in den vreemde. De radiomaker programmeert zijn station tegenwoordig vanaf Bonaire, zijn nieuwe thuis: "Het was tot nu toe een hobbyproject waar ik behoorlijk veel geld instak.” Ferry Maat zegt dat hij zich recent heeft aangesloten bij E-Power Radiosales, het bedrijf dat radioreclame mogelijk maakt.

Jan Lagrouw, directeur van E Power, vult Maat aan: "Soulshow Radio is een prachtige aanwinst voor ons pakket van digitale radiostations en een mooi platform voor adverteerders die sympathiseren met de muziek en de sfeer van de Soulshow".

Weblink: Ferry Maat Soul Show

Bron/tekst: Ferry Maat / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel