Tom Mulder overleden

op .

juul51Tom Mulder is op 2 januari overleden op 72-jarige leeftijd. Op 7 januari is Tom in besloten kring gecremeerd. Dat meldt Juul Geleick. Tom Mulder begon als 'Klaas Vaak' in 1969 bij de zeezender Radio Veronica. In 1973 maakte hij de overstap naar de TROS en vervolgens in 1988 naar Cable One. In 1991 begon Tom bij Radio 10 en was daar ook programmaleider. In 2004 werd Tom getroffen door een hersenbloeding. In hetzelfde jaar ontving hij een Marconi Award. Juul Geleick schrijft op de Norderney site: "We bewaren dierbare herinneringen aan Tom".


tomveronicacollegasJuul schrijft verder op de Stichting Norderney website: "Afgelopen week is onze oud collega DJ Tom Mulder overleden. Hij droeg bij Veronica de DJ naam 'Klaas Vaak'. Tom begon z’n radio carrière bij Veronica en kreeg de naam Klaas Vaak die was bedacht door Henk van Dorp omdat hij de eerste tijd nachtprogramma’s deed. Hij was in dienst vanaf 1969 t/m juli 1973. Tom is in besloten kring gecremeerd. Wij wensen de nabestaanden heel veel sterkte in deze moeilijke dagen. Vorig jaar hadden een aantal Veronica collega’s nog een lunch met Tom niet wetende dat het de laatste keer zou zijn. We bewaren dierbare herinneringen aan hem".

tomradiodag2012Vanaf 2007 was Tom bijna ieder jaar aanwezig bij de 'RadioDay' in het Amsterdamse Casa 400. Daarbij steevast vergezeld door zijn voormalig Radio 10 collega Rene Verkerk. In 2007 ontving Tom tijdens de 'RadioDay' een 'Radio Award'. In datzelfde jaar zat Tom zelf op het 'RadioDay' podium voor een interview afgenomen door Jelle Boonstra. Daarbij vertelde Tom uitgebreid over zijn periode bij de zeezender Veronica. In 2012 werkte Tom mee aan de live uitzending van Radio Extra Gold vanaf de 'RadioDay'. Hier op de foto met Frans van der Meer (Extra Gold), Rene Verkerk (10 Gold) en Wim van de Water (MediaPages).

Foto 1: Tom als 'Klaas Vaak' bij de zeezender Veronica (Copyright: Stichting Norderney)

Foto 2: Tom met Veronica collega's in 2019 (Copyright: Stichting Norderney)

Foto 3: Tom tijdens de RadioDay in 2012 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Juul Geleick / Stichting Norderney / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel