Radio Tunes Top 100 nu online

op .

radiotunestop100De Radio Tunes Top 100 staat nu online. In de Top 100 staan de mooiste radio tunes van 100 jaar radio in Nederland. De lijst is donderdag 3 oktober gelanceerd op NPO Radio 5 in het programma van Bert Kranenbarg. Ook is er een 2 uur durende podcast waarin fragmenten van alle 100 radiotunes zijn te horen. Alle 100 tunes zijn in zijn geheel beluisteren via Spotify of Youtube. In de Radio Tunes Top 100 staan 27 tunes van de voormalige zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee, Radio Caroline en Radio Mi Amigo.


De Radio Tunes Top 100 is samengesteld door het het Genootschap radiojingles en -tunes. Het Genootschap beheert een omvangrijk – niet commerciëel – archief met radiojingles en radiotunes die sinds 1945 op de Nederlandse radio te horen zijn (geweest). Het Genootschap Radiojingles en -tunes en Jingleweb is een initiatief van Jelle Boonstra en Benno Roozen.

Weblink: Radio Tunes Top 100 met de lancering, de podcast en de volledige lijst

Foto: Bert Kranenbarg, Benno Roozen en Jelle Boonstra tijdens de uitzending van de Radio Tunes Top 100 (Copyright: NPO Radio 5)

Bron/tekst: Jingleweb / MediaPages