Help Radioschip Harlingen

op .

wadschipRond Pinksteren 2019 is het alweer 14 jaar geleden dat het stuk maritieme historie de haven van Harlingen binnenliep. In die 14 jaar is ongelooflijk veel tot stand gebracht, maar is de conclusie ook dat er nog erg veel werk in het verschiet ligt. De drijvende schoenendoos die in Harlingen aankwam was, om als disco te fungeren in Rotterdam, van allerlei zaken voorzien die er niet op thuishoorden en van veel eigenlijk onmisbare onderdelen ontdaan. De kleur was zo verschoten dat ze eerder roze dan rood leek en de kwalificatie “schip” was ver te zoeken.


Door de inzet van vele vrijwilligers is door de jaren nagenoeg alle onnodige ballast verwijderd en zijn veel van de verdwenen onderdelen teruggeplaatst. Generatoren zijn geinstalleerd, de ankerlier hersteld en zelfs het meest in het oog springende onderdeel, de vuurtoren, werkt weer.

Gedurende vele jaren kon het schip “drijvend” gehouden worden door inkomsten die afkomstig waren van de verhuur van faciliteiten aan verschillen de radiobedrijven die van de zenders en/of de studio’s gebruik maakten. Regelmatige projecten waarbij het schip op de Waddenzee voor anker ging, brachten de rest van het benodigde geld binnen.

Doordat het radiolandschap de laatste 10 jaar ingrijpend is veranderd, zijn de inkomsten van radio-uitzendingen sterk teruggelopen. Zoals de titel van dit artikel al zegt, als het getij verloopt verzet men de bakens. De stichting “Vrienden van het Lichtschip” heeft nu de wereld aan het veranderen is ook besloten voor meerdere ankers te gaan liggen om de continuïteit van het schip te waarborgen.

Een groot aantal mensen heeft in de loop der jaren bij de stichting aangegeven dat ze het schip een warm hart toedragen, maar niet in de gelegenheid zijn actief vrijwilligerswerk op te pakken. Vanaf nu is er de mogelijkheid om donateur te worden van de stichting “Vrienden van het Lichtschip”.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan een bericht retour met informatie over hoe een en ander werkt. Nog makkelijker is even naar de website www.radiolichtschip.nl te gaan en op de knop “Doneren” te klikken.

Om praktische redenen is het minimumbedrag bepaald op € 20,- per jaar, maar meer mag natuurlijk. Zodra de verblijven aan boord zijn opgewaardeerd wordt onder de donateurs elk jaar een aantal overnachtingen aan boord van het schip verloot en bij evenementen van de stichting geeft het donateurschap recht op korting.

Bron/tekst: Sietse Brouwer / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel