Ron West overleden

op .

ronwest1Na een kort ziekbed is voormalig radio Monique discjockey Ron West (57) op donderdag 3 januari 2019 in zijn woonplaats Naaldwijk overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ron West was de discjockey naam van Ronald Koene. Hij begon op jonge leeftijd als discjockey in discotheken en maakte programma’s voor lokale piraten stations. Zijn grote droom was om in de mediawereld te werken. De eerste gelegenheid deed zich voor in 1981 bij zeezender Delmare. Helaas werd het zendschip net voor het uitvaren in de haven van Maassluis in beslag genomen.


En moest Ron wachten op een nieuwe kans. Die kwam er in 1985 toen radio Monique vanaf de Ross Revenge uitzond.

Aan boord van het zendschip de Ross Revenge heeft hij programma’s en het nieuws gepresenteerd. Later kwamen de opnamen vanuit zijn studio aan land en werden de banden aan boord afgedraaid.

Hij produceerde met Walter Zwart de langspeelplaat ‘Het Radio Monique Album,’ die de geschiedenis van het station uit de begin periode bestrijkt. Zijn ambitie ging verder dan plaatjes draaien en aan land zette hij een casetteservice op, waarbij programma’s door diverse radiostations gekocht konden worden. Ook werd hij voorzitter van Stichting Media Communicatie.

Tegelijkertijd stond Ron aan de wieg van ‘Stadsradio Rotterdam’. Het station leverde helaas onvoldoende inkomsten op en hij besloot te stoppen.

Niet snel daarna werd hij gevraagd om de Westlandse Omroep Stichting te gaan exploiteren. Dat werd een groot succes, maar er lonkte een nog groter avontuur. Hij richtte Infothuis op. Aanvankelijk begonnen als een lokale teletekstdienst met een radiogeluid onder het beeld. Later uitgegroeid tot een grote informatiedienst met bewegende beelden voor de regio Groot Den Haag.

Na het bedrijf te hebben verkocht hield hij zich tot zijn ziekbed bezig met dataverwerking van muziek en reclames voor grote kabelnet providers.

Ron zal worden herinnerd als een media pionier. En een geboren optimist, die nooit beren op de weg zag. Hij heeft ontelbare projecten opgestart, altijd op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen.

Aan die speurtocht is nu een einde gekomen. Hij laat een vrouw en twee zonen na.

In Memoriam Ron West

Bron/tekst/foto: Leendert Vingerling / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel