Willem van Kooten Marconi Award

op .

willemvankootenmarconiDe Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Willem van Kooten (Joost den Draaijer). Van Kooten werd op maandagmiddag 17 december 2018 door zijn kleinzoon met het nieuws overvallen in de uitzending van Tijd voor MAX. De voormalig radiopersoonlijkheid ontvangt de award als grondlegger van de hitradio in Nederland. Jingles, fillers, intro’s volpraten en horizontale programmering; we vinden het vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Toch is er maar één die het naar Amerikaans voorbeeld in Nederland heeft geïntroduceerd: Willem van Kooten.


De Marconi-jury schrijft in haar juryrapport onder meer: “Van Kooten beheerste het radiomaken als geen ander; altijd vol energie, bravoure, passie en met een perfecte timing. Hij werd daarmee het ultieme voorbeeld voor de latere generaties discjockeys. Zij oefenden allemaal het dj-vak uit binnen de norm die Van Kooten misschien wel onbewust in Nederland heeft neergezet”.

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvingen Adam Curry (2017), Tineke de Nooij (2016) en Ruud de Wild (2015) al de prijs.

Naast de Marconi Awards worden er tijdens het RadioGala van het Jaar ook publieksprijzen uitgereikt, waaronder de prestigieuze Gouden RadioRing. Luisteraars kunnen tot 10 januari via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma, radiopresentatrice en radiopresentator.

De 13e editie van het RadioGala van het Jaar, gepresenteerd door AVROTROS-dj Rob Janssen (Rob van de Radio), vindt op donderdag 31 januari plaats in Theater Gooiland in Hilversum.

Weblink: video uitreiking Marconi Oeuvre Award aan Willem van Kooten

Bron/tekst/foto: AvroTros - Gouden RadioRing / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel