Nieuw Veronica fotoboek Hans Becker

op .

Hans BeckerOp 20 november a.s. verschijnt bij uitgeverij Aldus Boek Compagnie het fraaie fotoboek Radio Veronica, Hoe de wal het schip keerde van voormalig Radio Veronica-medewerker Hans Becker. In dit boek staan zijn herinneringen en unieke foto's centraal. De foto's – vele nooit eerder gepubliceerd – en de begeleidende teksten tonen en beschrijven het leven aan boord van het Veronica-schip en in de Hilversumse studio, inclusief de collega-DJ's, radiotechnici, Nederlandse en internationale artiesten en de Veronica-successen. (Update 16-11: radiocommercial)


Radio Veronica omslag voor LROok de stranding van het Veronica-schip in 1973 en de strijd tegen de politiek om genoeg leden te werven teneinde de felbegeerde omroepstatus te verkrijgen komt aan bod. Een bijzondere periode van radio- en muziekgeschiedenis, die ontelbare Nederlandse muziekliefhebbers heeft beïnvloed.

Het boek bevat een voorwoord door Lex Harding en een aanbeveling door Tineke de Nooy.

Op zondag 19 november a.s. wordt een drie uur durende radiospecial over dit boek uitgezonden op Radio Extra Gold (www.extragold.nl) en een radiocommercial beleeft zijn vuurdoop op de Amsterdamse radiozender Extra AM 1485 (www.extram.nl).

spread 1 4Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica en begon zijn veelzijdige carrière als redacteur-radiopresentator van Veronica’s Popjournaal en de Lexjo specials van Lex Harding, en was redacteur van het Veronica weekblad. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren bij de roemruchte zeezender was hij direct getuige. Die momenten legde hij vast in duizenden foto’s. Zijn boek geeft een verrassend beeld van binnenuit bij Radio Veronica, zoals de stranding, het leven aan boord en in de Hilversumse studio en van de strijd die de medewerkers hebben moeten voeren om het voortbestaan van de voormalige zeezender.

Radio Veronica. Hoe de wal het schip keerde
Paperback 136 blz. / 210 x 297 mm / ISBN 978 94 92819 01 7 / € 24,99
Informatie, leesfragment en bestellen: Aldus Boek Compagnie

Het boek is vanaf 20 november 2017 verkrijgbaar in de boekhandel en in de online bookstores.

Radiocommercial Veronica boek door Bart van Leeuwen


Bron en copyright afbeeldingen: persbericht Aldus Boek Compagnie

Tags: Nieuws Archief