Juul Geleick's vinyl

op .

ab6De afgelopen tijd is Juul Geleick druk bezig geweest om al z’n bijzondere vinyl platen te digitaliseren. Juul Geleick werkte bij de zeezender Radio Veronica en is archivaris van de Stichting Norderney. Juul vertelt verder over zijn vinyl: "Veel komen er uit de Veronica discotheek, 'geleend' dus. Ik heb een mooie pick-up van Ad Bouman geleend en dat geheel gaat in m’n iMAC computer. Ook de eventuele tikjes heb ik met ClickRepair verwijderd. Want ja de singles zijn wel allemaal intensief gebruikt in de studio. En ja, het klinkt soms als 'echt vinyl’".


single"Met behulp van het programma Sound Studio heb ik het gemonteerd tot een aardig non-stop programma. En nu gaan al die platen weer terug naar het archief van onze Stichting Norderney. Een beetje thuis dus eigenlijk weer.
Nu ontstond het idee om maar eens wat te gaan doen met al die gedigitaliseerde platen. En in mono zoals we ze in onze programma’s gebruikten!
Ad Bouman maakte een uurtje vrij en zo kan het zijn dat aanstaande zaterdag, 4 november, voor de eerste keer 'Juul’s vinyl' wordt uitgezonden op 192Radio tussen 20.00 en 21.00 uur", aldus Juul.

> Stichting Norderney

> 192Radio


Foto: Ad Bouman en Juul Geleick bij 192TV tijdens 50 jaar ABTT (Copyright: MediaPages)

Foto: single You better run van The Young Rascals (Archief: Juul Geleick / Stichting Norderney)

Bron/tekst: Juul Geleick / MediaPages

Tags: Nieuws Archief