Radio 227 wordt NostalgieNet Radio

op .

Radio 227NostalgieNet, de landelijke TV zender die het verleden tot leven brengt en het tien jaar oude Radio 227 gaan onder de naam NostalgieNet Radio samenwerken. Vanaf zondag 30 juni zal dé easy listening zender van Nederland in alle huishoudens te beluisteren zijn via internet. Daarmee wordt de continuïtet van het populaire Radio 227 gewaarborgd en slaat de van oorsprong TV zender NostalgieNet haar vleugels ook uit naar radio.


Radio 227
Met ruim 300.000 luisteraars in de doelgroep 40-70 behoorde de zender tot eind vorig jaar tot de pareltjes onder de doelgroepzenders. Radio 227 heeft haar wortels liggen in de jaren zestig, deels onder de naam Radio Dolfijn. Na het 'piratentijdperk' was de zender een tijdje uit de lucht, maar werd door Look Boden, zelf ondermeer oud TROS-, Veronica- en Radio 227-man, in 2002 weer nieuw leven ingeblazen. De zender wordt gedragen door vele programmamakers die elke week met hart en ziel radio maken met "easy listening met een tikkeltje middle of the road muziek" vanaf de jaren '50. Een actieve zender die ook mag rekenen op vele vrijwillige promotiemensen die aanwezig zijn op diverse locaties en evenementen om het contact met de luisteraars te onderhouden.

NostalgieNet
Sinds 2006 is NostalgieNet aan een opmars bezig om op lichtvoetige wijze het gevoel van vroeger als een feest der herkenning via digitale TV in Nederland te verspreiden. Inmiddels kunnen ruim 3,5 miljoen mensen NostalgieNet ontvangen. Met programma's vanuit het rijke Polygoonarchief tot en met historische Nederlandse speelfilms is NostalgieNet inmiddels een vaste waarde in het TV-landschap. NostalgieNet Radio zal eerst via internet te beluisteren zijn, maar distributie via de kabel staat hoog op het verlanglijstje.

Volgens Tim Beudel, directeur van NostalgieNet, is de samenwerking met Radio227 een belangrijke stap in de verbreding en verdieping van het bereik van NostalgieNet. "Muziek is een geweldige drager van de herinneringen en de mogelijkheden om de programmering van tv en radio thematisch op elkaar te laten aansluiten zijn ontelbaar. Daarmee ontstaat een nog duidelijkere positionering van NostalgieNet als afzender van ons levend verleden".

Ook Look Boden is enthousiast. Zijn 'kindje' had het de laatste jaren moeilijk vanwege de oplopende kosten en versplinterde radiowereld. De aansluiting bij NostalgieNet is volgens Boden een lot uit de loterij: "Radio 227 heeft een rijke historie met een trouwe schare luisteraars in de groep 40 plus. Ook artiesten weten de weg naar onze studio in Hellouw goed te vinden. Door de oplopende kosten van distributie, rechtenafdrachten en productie was het autonoom doorzetten van Radio 227 sinds eind vorig jaar niet langer verantwoord. Ondanks het enthousiasme van makers en luisteraars. Daarom hebben we gezocht naar een strategische partner. In NostalgieNet hebben we die gevonden. Daar zijn we allemaal heel erg blij mee. NostalgieNet bedient dezelfde doelgroep met hetzelfde gevoel van toen. Wij blijven radiomaken, maar onder leiding en onder het merk van NostalgieNet . Dat is een hele goeie erfopvolger van Radio 227!"

NostalgieNet Radio zal op 30 juni officieel worden gelanceerd door Lee Towers, die zelf tien jaar geleden de eerste studiogast was van Radio 227.


Website: Radio 227

Website: NostalgieNet


Bron: Look Boden / Radio 227

Foto: Look Boden en Michael Robinson in de Radio 227 studio (copyright: Look Boden)