Radio Waddenzee staakt uitzendingen

op .

Radio WaddenzeeWegens sterk teruglopende reclame inkomsten heeft de directie van Radio Waddenzee besloten de uitzendingen per 29 juni 19:00 te staken. Na 8 jaar komt een idealistisch radioavontuur ten einde. De regionale zender besluit deze dag met een live uitzending vanuit hun studio te Urk. De regionale media in Noord Nederland wordt al langere tijd hard getroffen door de aanhoudende economische crisis. Eigenaar Willem Rense Post: "We kregen steeds meer signalen dat de grotere spelers het ook moeilijk hebben hun begrotingen sluitend te krijgen; adverteerders blijven de hand op de knip houden".


"Wij kunnen als vrijwilligersorganisatie nog wel langer blijven uitzenden, maar dat is commercieel gewoon niet verstandig. Dan moet je op een gegeven moment een knoop doorhakken, hoe treurig dat ook voor ons als radioliefhebbers is. De oprichters van Waddenzee hebben fantastisch werk afgeleverd en we mogen dan ook dankbaar terugkijken op een uniek radioproject wat acht jaar heeft mogen duren."

Hoogtepunten waren onder andere de jaarlijks terug kerende evenementen aan boord van het radiolichtschip Jenni Baynton en de live uitzendingen op zaterdagochtend.

De uitzendingen op 1602 kHz worden vervangen door het programmasignaal van Radio Seagull.

Website: Radio Waddenzee

Website: Radio Seagull


Bron: Willem Rense Post

Foto: zendschip Jenni Baynton (copyright: Martin van der Ven)