Roger Kirk overleden

op .

Roger KirkDeze week werd bekend dat op 4 december Roger Kirk is overleden in Duitsland. Roger was betrokken bij de plannen voor een Duitstalig radiostation vanaf de MV Galaxy in 1969. Maar het project ging niet door omdat er ondermeer beslag op het zendschip werd gelegd wegens niet afgedragen liggelden. Daarna zette Roger zich in voor de activiteiten van de Free Radio Association Germany. Ook in de decennia daarna was hij bij tal van radio evenementen betrokken.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij oprichter van Radio Victoria dat via krachtige relaiszenders vanuit Italiƫ haar programma's op de Duitse luisteraars richtte via de korte golf. Toen het mogelijk werd op een legale wijze lokale en commerciƫle radio te maken in Duitsland was Roger Kirk, die als Ernst Wronna officieel door het leven ging, ook direct van de partij. Zo was hij te horen via diverse radiostations, ondermeer in Ludwigshafen, Freiburg, Stuttgart, Bochum en Erfurt.

De laatste jaren was hij ondermeer actief met zijn eigen programma's via het internetradiostation RNI, waar hij op de zondagen was te beluisteren. Na de vorige zomer bleek dat zijn gezondheid met grote stappen achteruit ging.


Bron/tekst: Hans Knot

Foto: Roger Kirk in 2010 (archief: Martin van der Ven)