Secco Vermaat overleden

op .

Secco VermaatVoormalig Radio Mi Amigo DJ Secco Vermaat is op vrijdag 25 november j.l. overleden. Dat meldde Willem Steentjes namens Peter Burghouwt ons gisteren. Secco Vermaat kampte al enige jaren met gezondheidsproblemen. Secco Vermaat maakte deel uit van het eerste DJ team van de zeezender Radio Mi Amigo in 1974 en werd door Andy Archer bij het station gehaald, aldus Willem Steentjes. Kort na de verplaatsing van de Mi Amigo studio's naar Breda stopte Secco Vermaat bij het station.


Door zijn drukke werkzaamheden als bedrijfsleider bij de Tuschinski theaters en het werk in een Haagse bar-discotheek was het voor Secco Vermaat niet meer mogelijk om programma's voor Radio Mi Amigo te maken. Dat meldde Secco Vermaat ons, via Hans Knot, enkele jaren geleden.

Willem Steentjes (Will van der Steen) heeft samen met Secco Vermaat bij Radio Mi Amigo gewerkt.
Willem schrijft ons: "Met name zal ik niet alleen het prachtige gevoel van humor van Secco missen. Die humor speelde zich de laatste jaren af via e-mail, want door Secco's longemfyseem viel het praten hem zeer moeilijk. Meerdere oude vrienden en kennissen hebben de afgelopen jaren geprobeerd Secco in levende lijve te ontmoeten, maar tevergeefs. Uiteindelijk is hij nu verlost van zijn benauwdheid. Het voortdurende tekort aan zuurstof heeft uiteindelijk, helaas tergend langzaam,  zijn lichaam gesloopt. Maar zijn geest(igheid) zal in mijn herinnering blijven".

Bert van der Laan (Radio Extra Gold) heeft voor en na "35 jaar Mi Amigo" op 1-1-2009 regelmatig contact met Secco Vermaat gehad.
Bert schrijft ons: "Ik mailde destijds voor dit evenement met Secco, die ik via Willem Steentjes leerde kennen. Hij vond het prachtig dat we ook zijn stuk Mi Amigo historie hebben belicht en leefde merkbaar met de uitzendingen en voorbereidingen mee. Zelf heeft hij ook zijn bijdrage (helaas niet sprekend) geleverd aan de '35 jaar Mi Amigo' uitzendingen middels een aantal fragmenten, jingles en enige verhalen die hij mailde.
Het audio fragment is een jingle voor Secco die tijdens de 1 januari uitzendingen met de oude Mi Amigo ploeg voor Secco is gemaakt en ook is gebruikt in het programma". 


Secco Vermaat
{audio}http://www.mediapages.nl/audio/seccovermaat.mp3{/audio}


- Herinneringen van Secco Vermaat

- Het eerste DJ team van Mi Amigo


Bronnen: Willem Steentjes, Peter Burghouwt & Bert van der Laan

Foto: Secco Vermaat (Archief: Hans Knot)