Foto's presentatie Complete Tunes Boek

op .

tunes1Op woensdag 14 september vond de presentatie plaats van Het Complete Tunesboek, het enige en definitieve naslagwerk met radio- en tv-tunes vanaf 1919 tot vandaag. De presentatie vond plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Na de opening van de presentatie door Beeld & Geluid conservator Bas Agterberg gaf Gerard Ekdom de genodigden een masterclass en reis door de tijd van de jingles en tunes. Met een mooie bijdrage van jinglemaker Jeroen Kuitenbrouwer en videoboodschappen van Willem van Kooten en Ferry Maat.


Maar ook met unieke videos uit de historie van Hilversum 3 en het maken van de Studio Sport tune. Gerard Ekdom presenteerde al deze onderdelen vanuit de Hilversum 3 mono studio uit de jaren 70. De studio is als museumstuk onderdeel van Beeld & Geluid en volledig gerestaureerd door Dennis van Benthem en Niels Zack.

Daarna volgde het officiële gedeelte waarbij het eerste exemplaar van Het Complete Tunesboek werd overhandigd aan Felix Meurders en daarna aan de makers van het Tunes Boek Jelle Boonstra en Benno Roozen. Govert van Brakel interviewde vervolgens Jelle en Benno over het boek en hun historie en passie met jingles. Benno vertelde daarin onder andere dat zijn favoriete tune Scarlet O’Hara was, de tune van Tom Mulder met de treingeluiden. Ter plekke werd razendsnel door Niels en Dennis de originele single hiervan gevonden en door Gerard Ekdom op de draaitafel gelegd.

Vervolgens werd een Tunes Quiz gespeeld tussen twee teams samengesteld uit de genodigden. Het eerste team was van Aernoud Oosterholt van Uitgeverij Edicola met Bart van Gogh, Edvard Niessing, Jan Zwart en Jack van IJl. Het tweede team stond onder leiding van Ferry de Groot, bijgestaan door Dick Klees, Sybrand Verwer, Joep Roozen en Magchiel Bakker. Het team van Uitgeverij Edicola won de Tunes Quiz met 1 punt verschil.

De presentatie van Het Complete Tunes Boek werd afgesloten met een gezellige borrel in Beeld & Geluid, waarbij sommige aanwezigen elkaar na flink wat jaren weer spraken.

Naast de eerder genoemde gasten waren ook aanwezig: Ren Groot, Ad Roland, Tom Blomberg, Walter Zwart, Hans Hogendoorn, Serge Haderman, Andre Koolen, Ben Meijering en Hanneke en Wim van de Water voor MediaPages.

De eerste editie van Het Tunes Boek verscheen in 2007. Het nu verschenen Complete Tunes Boek is een volledig bijgewerkte, gecorrigeerde en aangevulde versie. Het Complete Tunes Boek bevat meer dan 6000 titels, ruim 600 bladzijden en 500 foto’s en is daarmee een ware encyclopedie over de publieke omroep, de commerciële zenders en de zeezenders.
Het Complete Tunes Boek is gemaakt door Jelle Boonstra en Benno Roozen. Jelle en Benno vormen al een kwart eeuw Het Genootschap Radiojingles en -tunes. Zij zijn de makers van Jingleweb.nl, maakten cd’s, dvd’s, podcasts, boeken en veel radioprogramma’s over audiovormgeving op radio en tv en beheren Nederlands grootste archief met radiotunes en radiojingles.

Weblink: bestel hier Het Complete Tunes Boek bij Uitgeverij Edicola

tunes2tunes3tunes4

tunes5tunes6tunes7

tunes8tunes9tunes10

tunes11tunes12tunes13

tunes14tunes15tunes16

tunes17tunes18tunes19

tunes20tunes21tunes22

FOTO’S

Foto 01: Opening door Bas Agterberg
Foto 02: Opening door Bas
Foto 03: Gerard Ekdom presenteert in de Hilversum 3 mono studio
Foto 04: Gerard
Foto 05: Gerard met video van Willen van Kooten
Foto 06: Gerard met in de zaal voor aan Jelle, Benno, Felix en Govert
Foto 07: Gerard
Foto 08: Gerard met masterclass van Jeroen Kuitenbrouwer
Foto 09: De eerste exemplaren met Jelle, Felix, Benno en Gerard
Foto 10: Jelle, Felix en Benno
Foto 11: Benno, Jelle en Govert ten Brakel
Foto 12: Gerard, Niels Zack en Dennis van Benthem
Foto 13: Gerard en historische Hilversum 3 video met Joost den Draaijer
Foto 14: Quiz Team Edicola met Aernoud, Bart, Jack, Jan en Edvard
Foto 15: Quiz presentatie en jury: Gerard, Dennis, Mieke en Niels
Foto 16: Quiz Team van Ferry met Dick, Sybrand, Maghiel en Joep
Foto 17: Afsluiting presentatie door Bas
Foto 18: Hanneke en Gerard
Foto 19: Wim met Benno en Jelle
Foto 20: Hanneke met Edvard
Foto 21: Wim met Serge Haderman
Foto 22: Wim met Jan, Bart en Walter Zwart

Copyright / bron: MediaPages

Tags: Radio Events