Foto's Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

retro13Woensdag 31 augustus vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot maakte op de originele Hilversum 3 studio daar een programma met o.a. Tineke en Ben Cramer dat werd uitgezonden op 192 Radio en Veronica Vintage. Om 18:00 uur maakte Ad Bouman het officiële openingsprogramma van Veronica Vintage samen met Tineke en Jan Morrien. Tegelijkertijd vond in dezelfde ruimte een gezellige Veronica reünie plaats.


Tijdens de reünie werden door Beeld & Geluid directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer Ad & Marcel Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney en Niels Zack en Dennis van Benthem van Beeld & Geluid in het zonnetje gezet.

Daarna kondigden Niels Zack en Dennis van Benthem de vertoning aan van unieke NOS beelden van Veronica uit eind jaren 70 die nog nooit eerder waren vertoond.

De originele, volledig gerestaureerde, Hilversum 3 studio blijft t/m 9 oktober staan in Winkelcentrum De Gooische Brink in Hilversum. In september worden er regelmatig radioprogramma’s mee gemaakt die zullen worden uitgezonden via 192 Radio en Veronica Vintage. Van 3 t/m 9 oktober worden er dagelijks tussen 16 en 18 uur, tijdens de Dutch Media Week, radioprogramma’s mee gemaakt. De Hilversum 3 studio is onderdeel van de collectie van Beeld & Geluid en volledig gerestaureerd door Niels Zack en Dennis van Benthem.

De gezellige Veronica reünie werd druk bezocht door voormalig Veronica medewerkers en collega’s. Onder de aanwezigen waren van Radio Veronica o.a.: Ad Bouman, Juul Geleick, Tineke, Jan van Veen, Cees van Zijtveld, Frans van der Beek, Dick Klees, Ruud Westbroek, Dick Bol, Jorg van Beem, Hans Becker, Jaap Borst, Johan (en Marian) van der Kolk, Gerda Mijnhout en Francis Bouman. Van het huidige Radio Veronica was producer Jantien van Tol aanwezig, Rob Stenders was door ziekte niet aanwezig. Van Radio Noordzee waren aanwezig o.a. Leo van der Goot, Jan van Veen, Marc van Amstel, Nico Steenbergen en Pieter Damave. Van Radio Mi Amigo / Hilversum 3 was Ad Roland er. Van de Adje Bouman Fanclub waren Pieter Jan en Swanet Vink aanwezig. Van de Veronica Omroep Organisatie was Jan Morrien er. Van Beeld en Geluid waren o.a. aanwezig Eppo van Nispen tot Sevenaer, Dennis van Benthem, Niels Zack en Erwin Voorhaar. Voor de videoopnames waren Alex en Ria van den Hoek er. Van de Stichting Norderney / 192Radio waren Ad, Juul, Marcel Bouman, Niels Zack, Rob Schel, Kees Brinkerink, Jan van Weeterloo, Rob van Wezel en Frank van Agtmaal aanwezig. Van Radio Extra Gold waren Jaap Jansen en Peter Vrakking er. En verder waren aanwezig Douwe Dijkstra, Johan Kenting, Helene Zack en voor MediaPages Wim en Hanneke van de Water.

retro1retro2retro3

retro4retro5retro6

retro7retro8retro9

retro10retro11retro12

retro13retro14retro15

retro16retro17retro18

retro19retro20retro21

FOTO'S
01: Leo van der Goot & Tineke, Alex en Ria van den Hoek filmen en Dennis van Benthem
02: Leo, Tineke, Dennis, Swanet maakt buiten foto's
03: Eppo van Nispen tot Sevenaer zet Niels Zack en Dennis van Benthem in het zonnetje
04: Eppo zet Ad in het zonnetje
05: Eppo, Ad, Marcel en Niels
06: Dennis en Niels kondigt unieke NOS beelden van Veronica aan uit eind jaren 70
07: Ad opent Veronica Vintage, Alex filmt
08: Tineke doet met Ad de opening van Veronica Vintage
09: Ad
10: Ad, Tineke met Ruud Westbroek en Johan Kentin en Dennis van Benthem
11: Ad en Marcel
12: Ad, Alex filmt, daarnaast Johan
13: Ad, Tineke, daar achter Alex, Jan van Veen en Johan
14: Niels, Juul Geleick en Dennis van Benthem
15: Niels, Juul en Dennis
16: Hanneke met haar radioheld Tineke
17: Hanneke en Wim van de Water
18: Wim met Marc van Amstel en Nico Steenbergen
19: Wim met Johan en Marian van der Kolk
20: Ad met Tineke en Jan Morrien en Niels en Johan
21: Ad met Tineke en Jan en Niels

Weblink: 192 Radio

Weblink: Veronica Vintage
Weblink: Dutch Media Week Retro Radio

Copyright / bron / tekst en foto's: MediaPages

Tags: Radio Events