Foto's Radio 192 Scheveningen 2003

op .

192sch3Vrijdag 18 april was Radio 192 vanaf 15:00 uur live aanwezig in Grand Café Le Pirate op De Pier in Scheveningen. Het station verzorgde er tot 24:00 uur live uitzendingen. De live uitzending was georganiseerd omdat op die dag 30 jaar geleden in Den Haag de grote demonstratie tot behoud van Radio Veronica werd gehouden. Ook werd op die dag het zendschip de Norderney vlot getrokken van het Scheveningse strand. De live uitzending was ook het startschot voor een actie om de aanvraag van Radio 192 van een FM frequentie kracht bij te zetten.


Het hoogtepunt van de dag was de première van het lied "192 op FM" gezongen door Ben Cramer op dezelfde muziek als zijn hit "Veronica Vrij" van 30 jaar geleden. De originele muziekband is door Ben Cramer zelf opgespoord en de tekst van het nummer is geschreven door Bruno de Vos.

De mooiste herinneringen werden opgehaald door Veronica boord technicus Ruud Doets (foto). Ruud was speciaal voor deze gelegenheid naar Scheveningen gekomen en praatte over zijn herinneringen aan de Norderney en de stranding.
Pieter Jan Vink, de PR man van de Adje Bouman Fanclub vertelde over zijn herinneringen aan Veronica en de ABTT.

Verder praatte Peter Koelewijn over zijn herinneringen aan Radio Veronica en zijn hit "Veronica Sorry", was Rudy Bennet aanwezig en trad Harry Slinger op. George Baker bracht live zijn hit "Little Green Bag" en liet o­ns horen dat hij het nummer nog net zo zingt als ruim 30 jaar geleden.
Zeker niet o­nvermeld mag blijven het optreden van Radio 192's eigen Michael Bakker die menig bezoeker deed verbazen met een fantastisch gezongen Elvis Presley medley.

De live programma's van Radio 192 vanuit Scheveningen werden gepresenteerd door Bruno de Vos, Michael Bakker, Luc van Rooy, Thimon Schellevis, Chiel Montagne, Edvard Niessing en Rob van Wezel.

> foto's Radio 192 Scheveningen 2003 <

Copyright tekst en foto's: MediaPages