Foto's en video VeronicaDag 2017

op .

zee13In een bomvol Museum RockArt werd donderdag 31 augustus de Zeezender Radio VeronicaDag georganiseerd. Tineke presenteerde, samen met Ad Bouman, haar Tineke Show op NPO Radio 5 live vanuit Museum RockArt. Gasten in haar programma waren Karel van der Woerd, Hans Becker, Ferry Maat, Jaap Schut, Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en de Wannebiezz. In de Veronica's Zeedijk studio in het museum werd het 192Radio programma Nederbeat opgenomen. Een foto- en videoreportage staan nu online.


zee46>> bekijk hier een fotoreportage van de Zeezender Radio Veronica Dag <<
(klik onder aan de eerste fotopagina op "2>>Einde" om de tweede fotopagina van de VeronicaDag te bekijken)

Hans Becker vertelde bij Tineke en aan Wim, voor de camera van Alex van den Hoek, uitgebreid over zijn mooie boek "Radio Veronica Memories: hoe de wal het schip keerde", dat in november uitkomt.

De platen in de Tineke Show hadden vrijwel allemaal een link naar de zeezenders. Zoals Everlasting Love (Naar Den Haag), Summer is over (Come on and sail away), Man of action (Noordzee tune), Bend me shape me (Storm maar, beuk maar), Beginnings (Rob Out tune), Caroline (Caroline theme), Mozart Symphonie Nr. 40 (eerste Treiterschijf), Disco Duck (Ik zit op de Noordzee en draai platen), Solid (eerste Monique Satellietschijf) en Veronica Sorry. De laatste plaat in het live programma van Tineke uit Museum RockArt was, heel toepasselijk, "Heather" van de Carpenters.

Na het programma van Tineke waren er buiten enkele fotomomenten met Tineke en Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en de Wannebiezz. Daarna werd er ook een groepsfoto gemaakt met (bijna) alle aanwezige zeezender medewerkers. Even later werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een "officiele foto" te maken van het bestuur van de Stichting Norderney: Ad, Juul, Bert en Niels.

Rene van den Abeelen overhandigde een door hem zelf gemaakt miniatuur van het eerste Veronica zendschip aam Tineke.

En Ad en Marcel Bouman maakten bekend dat ze samen toch doorgaan met de ABTT stream, onder de naam AMBTT. Met o.a. jingles gemaakt door Bert van der Laan.

Bij de Zeezender Radio VeronicaDag in Museum RockArt waren aanwezig: Tineke, Ad Bouman, Juul Geleick, Atze Veenstra, Hans Becker, Karel en Carole van der Woerd, Dick Boll, Hans en Peter van Velzen, Johan en Marian van der Kolk, Frans van der Beek, Ferry en Lenny Maat, Marc van Amstel, Nico Steenbergen, Age Jager, Ad Roland, Serge Haderman, Bert Verweij, Marcel Bouman, Kees en Ineke Helleman, Niels en Hélène Zack, Alex en Ria van den Hoek, Bert van der Laan, Jaap Jansen, Henri Verwoert, Rob Schel, Jan van Weeterloo, Rene van den Abeelen, Peter Ford, Anouska Drankier, Peter van Looij, Pieter Jan en Swanet Vink, Thijs Ammerlaan, Evert Stolman, Frits de Lange, Rob Hofland, Jan Oosterveen, Walter Beilo, Peter Koenders, Bob Bootsma en Arnold van der Pavert.

De organisatie van de Zeezender Radio Veronica Dag was in handen van Jaap & Jacqueline Schut met medewerking van alle medewerkers van Museum RockArt.

De Tineke Show werd gemaakt door Tineke, Ad Bouman, Jeroen, Sybrand Verver, Per, Lyanne, Carmen en Tessa. De live uitzending van de Tineke Show op NPO Radio 5 live vanuit Museum RockArt is hier terug te luisteren.


atzewimVideo verslag Zeezender Radio Veronica Dag
In het video verslag van ruim 1 uur beelden van de live uitzending van de Tineke Show op NPO Radio 5 vanuit RockArt. Met daarin interviews met Ad Bouman, Karel van der Woerd, Hans Becker en Ferry Maat. En optredens van Michel van Dijk en Ferdinand Bakker en de Wannebiezz. Maar ook interviews van Wim van de Water met Atze Veenstra, Hans Becker, Peter Jager, Ad Roland en Serge Haderman.

Tineke praat met Karel van der Woerd over het allereerste begin van Radio Veronica. En samen met Karel en Ad Bouman praat ze over de laatste dag van Veronica. Met Ferry Maat praat Tineke over de laatste dag van Radio Noordzee. En Hans Becker vertelt bij Tineke over zijn boek "Radio Veronica Memories: hoe de wal het schip keerde".

Wim van de Water praat met Atze Veenstra over de laatste dagen en het laatste uur van Veronica. En over het gevoel van live uitzenden vanaf het Veronica schip. Met Peter Jager praat Wim over de laatste dagen van Radio Noordzee aan boord van de Mebo II. Peter doet live in het interview een Radio Noordzee Nieuws opening en vertelt over het draaien van Veronica Sorry na het einde van Veronica. Serge Haderman vertelt aan Wim het verdriet dat hij voelde bij het einde van Veronica en over zijn sollicitatie bij Radio Mi Amigo. Hans Becker vertelt aan Wim uitgebreid over het ontstaan van zijn mooie Veronica boek en over het onbekende meisje dat daar in staat. En Ad Roland vertelt aan Wim over een aantal van zijn radioavonturen bij Radio Caroline, Noordzee, Mi Amigo, de TROS en zijn vele radioprojecten in het buitenland.

Rob Schel en Jan van Weeterloo zijn te zien tijdens een speciale opname van het 192Radio programma Nederbeat in de Radio Veronica Zeedijk studio. Daarbij vertelt Rob over de historie van de Zeedijk studio.

Peter Ford overhandigt aan Jaap Schut een speciale Radio Noordzee QSL kaart getekend door de voormalig RNI directeuren Meister en Bollier.

Dat en nog veel meer èn een heleboel historische beelden is nu te zien in het video verslag van de Zeezender Radio VeronicaDag gemaakt door Alex en Ria van den Hoek.


Foto 1: Tineke en Ad Bouman tijdens de live uitzending van de Tineke Show vanuit Museum RockArt (Copyright: MediaPages)

Foto 2: Wim van de Water in gesprek met Hans Becker (Copyright: Alex van den Hoek)

Foto 3: Wim van de Water in gesprek met Atze Veenstra (Copyright: Alex van den Hoek)

Video: copyright Alex van den Hoek

Bron / copyright tekst en foto's: MediaPages