Unieke zeezender video's jaren 70

op . Gepost in Zeezenders Archief

videokurtandyben1974Kurt Sellenthin bezocht op 30 juli 1973 de studio van Radio Noordzee Internationaal in De Hofstede 'Oud Bussem' te Naarden. In beeld komen o.a. Peter van Dijk, Eric Post en Brian McKenzie. Ben Meijering heeft de film die Kurt in 1973 filmde en monteerde integraal gedigitaliseerd en online gezet. Kurt Sellenthin maakte op 1 juni 1974 ook een film van een boottrip naar de zendschepen van Veronica, Noordzee en Caroline. Met o.a. het live verslag aan dek van de Mi Amigo door Andy Archer in video mèt audio. Ook deze video staat online. UPDATE 18-11: NIEUWE VIDEO

UPDATE 18-11: NIEUWE VIDEO
Na de grote jaarlijkse reis van de Europese FRC's in 1973, op 28 juli, ontmoetten ze elkaar voor een vriendschappelijke samenkomst in de "Veronica Club" op de pier en later in een visrestaurant dat eigendom was van "Jacq. Vrolijk". Onder leiding van Frank Leonhardt (FRC Duitsland) spraken ze af om maandag een bezoek te brengen aan de RNI-landstudio's in Bussum en te proberen dinsdag, voor de geïnteresseerden die dan nog in Scheveningen zouden zijn, met de tender mee te gaan naar de MEBO II. Deze film documenteert het MEBO II bezoek, dat hoogstwaarschijnlijk plaatsvond op dinsdag 31 juli 1973. In deze film zijn onder andere Leo van der Goot, Hans ten Hooge, Dick de Graaf in de studio te zien en Mike Ross tijdens een rondleiding door de zender ruimte. Deze film is een regelrechte kopie van wat Kurt in 1973 filmde en monteerde. Er is geen beeldmateriaal verwijderd uit die originele bewerking.

UPDATE 10-11: NIEUWE VIDEO

Op 28 juli 1973 was Kurt één van de offshore radiofans die de Mi Amigo, de Norderney en de MEBO II bezochten. De reis werd georganiseerd door de Free Radio Campaign (FRC) Holland van Hans Verbaan en werd neergezet als dé grote jaarlijkse reis van 1973 van de Free Radio Campaigns van Engeland, België en Duitsland. Vanwege het grote aantal deelnemers, ruim 180 in totaal, 90 alleen al uit Duitsland, vond deze reis plaats met twee schepen, de "Zeester" en de "Morgenster" (beiden van Rederij J. Vrolijk). Zoals de meeste Duitse radiofreaks, was Kurt hoogstwaarschijnlijk aan boord van de "Morgenster". Deze film is een regelrechte kopie van wat Kurt in 1973 filmde en monteerde. Er is geen beeldmateriaal verwijderd uit die originele bewerking.







Bron/tekst/video: Ben Meijering / MediaPages

Tags: Zeezenders