images/categories/Radiodag.png

Video RadioDay 2017

op .

2017dag34Op zaterdag 20 mei werd de RadioDay 2017 gehouden in Harlingen. Alex van den Hoek heeft hier een video reportage van gemaakt met interviews door Wim van de Water. Met o.a. Frans van der Beek, Paul Rusling en de uitreiking van de Radio Awards op het podium. En interviews met Lion Keezer, Dick de Graaf, Paul Rusling, Stevie Gordon en Sietze Brouwer. En beelden en interviews aan boord van het radiozendschip Jenni Baynton met Marc Jacobs, Wim de Groot, Johan Vermeer, Ferry Eden en Ad Roberts. De video reportage staat nu online.

Video Radio Nederland 70 jaar

op .

video70jaarOp zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, 4 middengolf frequenties, 4 korte golf frequenties en DAB+. We publiceerden op 16 april al een uitgebreid verslag en een fotoreportage. Sinds vandaag staat ook het video verslag van Alex van den Hoek online.

Foto's ABTT 50 jaar

op .

ab65Op 11 februari bestond de Adje Bouman Top 10 (ABTT) 50 jaar. De ABTT begon in 1967 bij de zeezender Radio Veronica. Het jubileum van de ABTT werd gevierd op zaterdag 11 februari met een live uitzending op 192TV van 12 tot 16 uur. Het jubileum programma was tevens te beluisteren via de internet stream van de ABTT website. Veel voormalig collega's kwamen Ad Bouman feliciteren met het jubileum. Dat gebeurde onder grote publieke belangstelling in het pand van 192TV en het 192 Museum in Nijkerk. Een fotoreportage van dit evenement staat nu op MediaPages.

Foto's heropening RockArt

op .

op28Op zondag 11 september vond de officiële heropening plaats van Museum RockArt in Hoek van Holland. In een overvol museum hield RockArt directeur Jaap Schut een emotioneel verhaal over de waterschade en de wederopbouw van zijn museum. Daarna volgde Johan Derksen die stelde "het onbegrijpelijk te vinden dat geen enkele gemeente Museum RockArt financiëel wil steunen". Johan presenteerde daarna het door Rene van den Abeelen geschreven boek over gitarist Jan de Hont.

Video RadioDag Belgie

op .

belgie1Op 28 mei werd in het Belgische Gistel een RadioDag georganiseerd. Op het programma stonden o.a. diverse interview sessies over het verleden, heden en de toekomst van de radio. Met veel aandacht voor de voormalige zeezenders. De Stichting Norderney was aanwezig met de originele Zeedijk studio van Radio Veronica waar in programma's voor 192Radio zijn opgenomen. En Museum RockArt was aanwezig met zeezender merchandise en Hans Hettelder met zijn modellen van de zendschepen. Het uitgebreide video verslag van Alex van den Hoek staat nu online.

Foto's RadioDay 2017

op .

2017dag40Op zaterdag 20 mei werd de RadioDay 2017 gehouden in het Entrepotgebouw in Harlingen. Op het podium werden Frans van der Beek, Paul Rusling, Alan Beech en Mike Spenser geïnterviewd. Ze werden geïntroduceerd door Katja Hoekstra en Stevie Gordon. De Radio-Awards werden door Jan van Heeren uitgereikt aan Walter Galle, Hans Knot, Paul Rusling en Wim van de Water. Aan boord van het radioschip Jenni Baynton werden live radioprogramma's gemaakt onder de naam Radio Mi Amigo op 747 AM.

Foto's Radio Nederland 70 jaar

op .

wereld69Op zaterdag 15 april verzorgden oud-medewerkers van Radio Nederland Wereldomroep nog éénmaal een programma met gebruik van de originele reportagewagen van de WereldOmroep. Dat gebeurde onder de noemer "Radio Nederland WereldOmroep 70 jaar" live vanuit Automuseum in Schagen. Het programma werd uitgezonden via internet, vier middengolf frequenties, vier korte golf frequenties en DAB+. Het evenement trok veel bezoekers en er kwamen tientallen ontvangstrapporten vanuit de hele wereld binnen via het mailadres van het evenement.

Video heropening RockArt

op .

jaapinterviewOp zondag 11 september vond de officiële heropening plaats van Museum RockArt in Hoek van Holland. Deze werd ingeluid met toespraken door RockArt directeur Jaap Schut en Johan Derksen. Daarna werd het boek over gitarist Jan de Hont gespresenteerd, waarna Jan de Hont een optreden verzorgde. MediaPages publiceerde al eerder een fotoreportage over de heropening en op de Norderney videostream was een samenvatting te zien. Deze video van Alex van den Hoek staat nu ook op YouTube.

Foto's opening 192 Museum

op .

mus8Het 192 Museum in Nijkerk is op woensdag 31 augustus officieel geopend door Lex Harding, bijgestaan door Willem van Kooten en Tineke. Dat gebeurde onder grote belangstelling van voormalig medewerkers en de pers, waar onder het RTL Nieuws. In het 192 Museum is de geschiedenis van de zeezender Radio Veronica en de andere zeezenders te zien. Met originele radiostudio's, replica's van de zendschepen en veel historisch materiaal uit die periode. Een uitgebreid fotoverslag van de opening staat nu op MediaPages.

Video interviews Mi Amigo Dag

op .

interbertRadio Extra Gold organiseerde, in samenwerking met 192Radio, op zondag 1 mei een Radio Mi Amigo Dag in Museum RockArt in Hoek van Holland. De periode 1974 en 1975 van deze zeezender stond centraal deze dag. Tijdens de Radio Mi Amigo Dag had Wim van de Water interviews met voormalig Mi Amigo medewerkers Norbert, Bert Bennet, Frans van der Drift, Will van der Steen, Norman Barrington en Brian Anderson. Omdat het video verslag van de dag al ruim 1 uur duurt zijn deze interviews door Alex van den Hoek in een aparte video verwerkt die nu online staat.