Tineke vanaf 13-8 bij Radio Veronica

op .

tinekestudionor1Tineke de Nooij, Nederlands eerste vrouwelijke radio dj, keert vanaf 13 augustus terug op Radio Veronica. Ze gaat elke zaterdag- en zondagavond van 23:00 uur tot 00:00 uur twee eigen programma’s presenteren. Toen Tineke in 1960 op achttienjarige leeftijd aanklopte bij Radio Veronica – toen nog vanaf het Veronica Schip – betekende dat de start van een lange Veronica-carrière. Als eerste vrouwelijke radio dj van Nederland presenteerde ze onder meer haar eigen ochtendprogramma Koffietijd met Tineke. UPDATE 13-8: Tineke in NHD


tinekenhd13082022Tineke presenteerde ook verschillende avondprogramma's bij de zeezender Radio Veronica en wijdde zich aan meer experimentele muziek.

Vorig jaar oktober nam Tineke na meer dan 10 jaar TinekeShow bij Omroep Max op NPO Radio 5 officieel afscheid van het radio maken. Tijdens een speciale veteranen-uitzending die op zondag 26 juni op het themakanaal Vintage Veronica werd uitgezonden, gaf Tineke echter toe spijt te hebben van haar besluit. Ze mist de radio, want voor de 81-jarige dj is thuiszitten gewoon geen optie: “Als je zestig jaar lang alles hebt gedaan op dit gebied, dan moet je eigenlijk niet stoppen. Radio maken zit in me: ik zet die koptelefoon op en het is er,” aldus Tineke.

Rob Stenders: "Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke. Vanaf het schip tot aan Hilversum, Tineke was erbij en is een radiovrouw in hart en nieren. Als zij aangeeft dat ze weer radio wil maken, wie zijn wij dan om daar geen gehoor aan te geven!” Tineke de Nooij is vanaf 13 augustus iedere zaterdag- en zondagavond van 23.00 uur tot 00.00 uur te horen op Radio Veronica.


Foto: Tineke in de Lapershoek studio van de zeezender Radio Veronica (Copyright: Stichting Norderney)

Afbeelding: Tineke in NHD 13 augustus 2022

Bron/tekst: Radio Veronica / MediaPages

Tags: Nieuws Archief