Radio Mi Amigo Top 50 7-8-1976

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1970. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 6 augustus 1987 met Ad Roberts op Radio Monique. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen. Na FORZA! met Gerrit presenteert Rob van Wezel vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40.


Deze keer is het 1970! Op de Noordzee lag de Norderney en ... een flink gekleurde boot met Zwitserse eigenaren begon voor enige opschudding te zorgen ..... De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 18 Pacific Gas and Electric - Are you ready. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto "Even terug naar toen". De complete bijbehorende Tipparade met Bert van der Laan uit 1970 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Gewoon vanaf de originele 45 toeren plaatjes van toen, omdat het kan. Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door .........Fred van Veen ! Fred heeft het plan opgevat om zijn Tand des Tijds (vroeger op de woensdagmorgen te beluisteren) nieuw leven in te blazen in het vrijgekomen uurtje op de zaterdagavond. We kunnen dus nu stellen ... de zaterdagavond is van ... Fred van Veen ! Want ... The Memphis Flash, de radio documentaire over het muzikale leven van Elvis Presley is er gewoontegetrouw om 20 uur. Ieder lied van Elvis komt in chronologische volgorde voorbij, maar ook de originele versies van die songs!. Van 21 tot 22 uur dan Classic Crooners! A trip down memory lane vanuit Van Veen’s Crooner Café.

Zondagmiddag; Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold.
Om te beginnen ... het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historische uitzending van 7 augustus met Jan Molenaar en “Windkracht 4 tot 6” op Radio Monique. Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus !! Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al; Oldies met een hoog zoutwatergehalte ! En zoals elke week is er van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf, de Veronica Alarmschijf, de Monique Satellietschijf en Mi Amigo's Lieveling. De zeezender classic, de radiotune en meer vaste items horen er uiteraard ook bij. En zoals altijd... de hits uit de 60's, 70's en 80's maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

's Avonds op zondag meer gerichte Weekend-Hitgevoeligheid met Dave.
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1980.
01 Electric Light Orchestra & Olivia Newton John - Xanadu (12 inch)
02 Bob Marley & The Wailers - Could You Be Loved
06 ABBA - The Winner Takes It All
09 Emerson, Lake & Palmer - Peter Gunn (live)
12 Diana Ross - Upside Down
14 The Korgis - Everybody Gotta Learn Sometime
16 Leo Sayer - More Than I Can Say
22 Harry Thuman - Underwater
23 Otooawan - DISCO
26 Queen - Play The Game
32 Paul Simon - Late In The Evening
33 Madness - Nightboat To Cairo
34 Kate Bush - Babooshka
35 Pointer Sisters - He's So Shy

En .... meteen na Dave is Pieter Oele terug op het oude nest !
Na een paar maanden afwezigheid keert onze vertrouwde radiomakker Pieter Oele terug op de zondagavonden net zijn Albumshow 2.0 ! Zo klinken om 20 uur weer de vertrouwde klanken van bekende - en bijzondere albums, die vanaf nu voornamelijk uit de USA lijsten komen. Heerlijk grasduinen met Pieter langs de albums van toen met de Billboard lijsten als leidraad en met de fijne platenkeus van Pieter als slagroom op de taart. Aanrader voor de zondagavond na Dave !

In juli en augustus elke vrijdagochtend een unieke RNI of Radio Mi Amigo Top 50 lijst tussen 9 en 12 uur in Seventies Suite
In het programma 70’s Suite op Radio Extra Gold gaan we deze zomer het zeezender gevoel een extra impuls geven met “De zomer vanaf zee!”. In de maanden juli en augustus gaan we negen keer een Top 50 doen op de vrijdagmorgen van 9.00-12.00 uur. Vier keer de RNI Top 50 (1971-1974) en vijf keer de Mi Amigo Top 50 (1975-1979). Eric van Dongen, Jan Streefland en Gerrit Lettinck klimmen die weken aan boord van de Mebo ll en de MV Mi Amigo. Niet alleen de hits van toen, maar ook het specifieke geluid vanaf de Mebo ll en de MV Mi Amigo met de Top 50 tune’s, de jingles en de reclame boodschappen.

Dit zijn de Hitlijsten die deze zomer op vrijdagmorgen tussen 9.00-12.00 uur te beluisteren zijn in 70’s Suite op Radio Extra Gold;

Nog te verwachten :

RMA TOP 50 LIJSTEN:
Vr 5 aug RMA Top 50 van 7 aug 1976
Vr 12 aug RMA Top 50 van 23 juli 1977
Vr 19 aug RMA Top 50 van 19 aug 1978
Vr 26 aug RMA Top 50 van 15 sept 1979

(dit is de allerlaatste uitgezonden Top 50 van RMA)

(NB: bij RMA werden er een door de jaren heen in sommige weken geen Top 50 hitlijsten uitgezonden, daarom lopen enkele weken niet synchroom met de huidige 2022 weken).

Verdere programma's doordeweeks :

Frank van Agtmaal op de vrijdagavond om 18 uur
Frank van Agtmaal maakt elke vrijdagavond van 18 tot 20 uur een nieuwe aflevering van een prima gouwe ouwe chart-programma met daarin highlights van een bepaalde hitlijst van Billboard uit de USA. Vooral uit de Sixties en Seventies, uiteraard ! De grote hits natuurlijk, maar zo nu en dan ook typisch van die plaatjes die alleen maar in dit soort mooie lijsten van toen genoteerd stonden en tegenwoordig op de radio weinig tot geen aandacht meer krijgen. De actuele lijst staat op de site.

Dinsdagavond 21 uur - Peter Leese
Op de dinsdagavonden komt Extra Gold met een show die de liefhebbers van o.a. Motown, Northern soul en R&B uit de 60's en 70's als muziek in de oren moet klinken. De Britse presentator Peter Leese is bijkans vergroeid met deze muziekstromingen; een aanrader voor de ware liefhebbers !

Chris Hoesen is nieuw op de maandag-, dinsdag- en woensdagavonden met Music Freaks !
Nieuw in de programmering is Chris Hoesen. Niet helemaal nieuw overigens, Chris was al eens een paar maanden aanwezig een aantal jaren geleden. Chris realiseert inmiddels zijn fraaie plannen voor de aankleding van de avonden in het begin van de week. In zijn nieuwe programma Music Freaks komen bekende -, maar ook zeker minder voor de hand liggende albums voorbij met bijzondere tracks die Chris op eigen wijze vakkundig van nuttige info voorziet. Want Chris is een bijkans wandelend naslagwerk waar het de popmuziek van de afgelopen deccenia betreft. We genieten er al van mee. Elke maandag-, dinsdag- en woensdagavond vanaf 20 uur een nieuw juweeltje in de programmering van Extra Gold.

De "Artiest van de week" is deze zomer weer .... on holiday .....
Tijdens de zomerperiode is ook de Artiest van de week een op vakantie. Vanaf september een nieuwe reeks bijzondere namen dankzij de inspanningen van Herbert Wentink.

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel