Extra Gold gaat naar 1969

op .

extragoldlogo2021Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1969 met uiteraard weer origineel vinyl. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar november 1979 met Will Luikinga en “Will wil wel” op Radio Caroline. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).


Na FORZA! presenteert Jan Hariot vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1969. Op de Noordzee was toen Veronica de enige die offshore zorgde voor steeds populairder wordende uitzendingen, dagelijks vanaf de woelige baren. De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 30 RB Greaves - Take a letter Maria. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto "Even terug naar toen". De complete bijbehorende Tipparade met Bert van der Laan uit 1969 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Gewoon vanaf de originele 45 toeren plaatjes van toen, omdat het kan. De lijsten staan uiteraard on-line op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen" ! P.S. Ook via de Facebook pagina van Extra Gold; https://www.facebook.com/extragoldnl. Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek.
Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door het programma van Henry Valk; het Platen ABC. Het alfabet is het uitgangspunt voor soms zeer verrassende keuzes voor de hits die op de draaitafel komen.
Daarna is Fred van Veen om 20 uur op de radio. The Memphis Flash, is een radio documentaire over het muzikale leven van Elvis Presley. Ieder lied van Elvis komt in chronologische volgorde voorbij, maar ook de originele versies van die songs! Ook demo’s, radio spotjes, filmtrailers en nog veel meer vormen op deze manier een compleet beeld van de imposante carrière van de nog steeds populaire zanger. Zaterdagavond tussen 20 en 21 uur! Van 21 tot 22 uur dan Classic Crooners! A trip down memory lane, is een gevleugelde uitspraak die hier meer dan op zijn plaats is, anderzijds, is het tijdloze muziek. Vanuit Van Veen’s Crooner Café komen de stemmen van Nat King Cole, Dean Martin, Ella Fitzgerald, Sinatra, Eartha Kitt, maar ook vergeten namen als Dakota Stanton, Vic Damone, Damita Jo, Malcom Roberts en Della Reese weer tot leven!! Dit zijn slechts enkele namen, uit de schier onuitputtelijke crooner lijst, die op Extra Gold, een uur muzikale glans met klasse oplevert!!

Zondagmiddag; Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold.
Om te beginnen ... het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historische uitzending van 29 november 1971 met Hans ten Hooge ( = Hans Hogendoorn) op Radio Noordzee Internationaal. Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus !! Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al; Oldies met een hoog zoutwatergehalte ! En zoals elke week is er van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf van 27 November 1971, The Piglets met Johnny Reggae, de Monique Satellietschijf van 30 November 1985, Princess met After the Love Has Gone, Mi Amigo's Lieveling voor 30 November 1974, J. Vincent Edwards met Wonderland en Veronica's Alarmschijf voor 22 November 1969, Na-Na-Na-He-He door Los Piratos. De Zeezender Classic is the Holdback the night door Trammps, bezongen in een soort van promo door de Nederlandse boordcrew op de MV Mi Amigo. De Radio Tune is Kokka Amore Amore door de American Eagles, gebruikt in een promo voor de Mi Amigo Drive-In show. En zoals altijd... de hits uit de 60's, 70's en 80's maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

's Avonds op zondag meer gerichte Weekend-Hitgevoeligheid met Dave.
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1986.
( 1) Communards - Don't Leave Me This Way
(10) Commodores - Goin' To The Bank (12 inch)
(17) Pet Shop Boys - Suburbia
(19) Elvis Costello - I Want You
(21) Spandau Ballet - Through The Barricades
(24) Simple Minds - Ghostdancing
(26) Bruce Springsteen - War (live) (klapper)
(32) Peter Gabriel & Kate Bush - Don't Give Up
(33) Europe - Rock The Night
(34) Boston - Amanda
(35) Bob Geldof - This Is The World Calling
ALARMSCHIJF: Huey Lewis & The News - Hip To Be Square

Seventies Suite nu met 3 jocks op vrijdagochtend van 9 tot 12
70’s Suite is het wekelijkse jaren '70 programma op de vrijdagmorgen met deze programmering - 09.00-10.00 uur Eric van Dongen / 10.00-11.00 uur Jan Streefland / 11.00-12.00 uur Gerrit Lettinck Met in elk uur vaste onderdelen als onze wekelijkse uurplaat de 70’s Suite Retro Play, de TV Spots en natuurlijk die fantastische muziek uit de periode 1970-1979 - 70’s Suite Onmiskenbaar Herkenbaar!

Frank van Agtmaal op de vrijdagavond om 18 uur
Frank van Agtmaal maakt elke vrijdagavond van 18 tot 20 uur een nieuwe aflevering van een prima gouwe ouwe chart-programma met daarin highlights van een bepaalde hitlijst van Billboard uit de USA. Vooral uit de Sixties en Seventies, uiteraard ! De grote hits natuurlijk, maar zo nu en dan ook typisch van die plaatjes die alleen maar in dit soort mooie lijsten van toen genoteerd stonden en tegenwoordig op de radio weinig tot geen aandacht meer krijgen. Zin in 2 uur lang muziek uit de USA? Dan moet je op vrijdagavond luisteren naar de Billboard Hot 100. Prettige klanken van Frank uit de USA. De actuele lijst staat op de site. De lijst is deze week uit ... november 1975 met o.a. Silver Convention, Diana Ross en de Staple Singers in de lijst !

Vrijdagavond 20 uur en Maandagavond 20 uur - Henry Valk
Op vrijdagen van 20 tot 21 uur meteen na Frank's Billboard lijst is Henry Valk er met Fifties ON Friday. Dus een uurtje onvervalste Fifties Nostalgie.Jukebox aan, petticoat en vetkuif uit de kast .... en genieten maar ! ENNNN ... Henry heeft het plan opgevat om eens per maand NOG VERDER terug te gaan in de tijd. Naar de FORTIES! Uit de hoogtijdagen van de big bands, de swing enzovoort. Unieke radio voor de vrijdagavond ! Daarbij zijn er ook inmiddels vastomlijnde plannen voor een heus Beatle-programma ! Vanaf 2022 in januari 'op d'n anten' !!!
Op maandagavond verzorgt Henry Valk twee uur HitStory. Met elke week een thema, dat als een rode draad door het programma loopt. Dat kan een bepaalde componist of producer zijn, maar ook een specifieke muziekstroming of een bepaalde tijdperk. Verder ook het drieluik met de Beatles, de hitparades van een halve eeuw terug, de jarigen van deze week en ruim aandacht voor de Artiest van de Week.

Elke week weer een opvallende ster of groep van toen in ..... De Artiest van de week
Inmiddels hebben de afgelopen maanden diverse artiesten van naam en faam letterlijk van zich laten horen via Extra Gold, middels gesproken boodschappen aan de luisteraars om zo hun classics van toen nog eens extra luister bij te zetten. De lijst, een initiatief van Herbert Wentink, is indrukwekkend - een kleine greep : The Police !!, Lou Christie, Robert Cray, Q65, Swinging Blue Jeans, Level 42, Grand Funk Railroad, Jay&the Americans, Saskia en Serge, Gloria Gaynor, Helen Shapiro, KC van de Sunshine Band (Harry Wayne Casey), Tavares, Jimmy Bo Horne, Little River Band, Colin Blunstone, Henny Huisman (als drummer van Lucifer), Bolland&Bolland, Korgis, America, Pointer Sisters, Bonnie Tyler, Europe, Mai Tai, New Seekers, Paul Carrack, Nits, George Baker, Petula Clark, Yardbirds, George McCrae, Poco voorman Rusty Young, Fisher Z (John Watts), The Lovin' Spoonful, Chris Andrews, the Fortunes, Duran Duran, Gino Vannelli, Oscar Benton, Champagne, Kool & the Gang (Robert 'Kool' Bell), Graham Gouldman van 10 CC, Bucks Fizz, Suzi Quatro, Rubettes, INXS, Robin Campbell van UB40, Lois Lane (Suzanne Klemann) en Sally Carr, de onvergetelijke zangeres van Middle of the Road.

De "Artiest van de week" zaterdag 27 November tot en met vrijdag 3 December 2021 - Olivia Newton-John !!
Herbert heeft zijn voelsprieten constant aan staan, dat levert bijzondere contacten op en zo beschikt hij alweer over een nieuwe, wederom imposante hoeveelheid nieuwe muzikale grootheden die graag hun stemgeluid via Extra Gold aan de luisteraars willen laten horen om persoonlijk hun hits van toen aan te kondigen.
Deze keer een wel heel bekende dame die al sinds de sixties actief was, maar in de jaren '70 flink van zich liet horen ... en zien ! Dé ster, naast John Travolta, in Grease was natuurlijk Olivia Newton-John !! Wie herinnert zich Sandy niet? Het verlegen meisje dat zich in de film opeens laat zien als een stoere vamp die Travolta ter plekke om haar vinger windt! En waarschijnlijk heeft ook bij veel heren haar verschijning in de clip van Physical een al even verpletterende indruk gemaakt. Wij zijn er weer superblij mee !! Olivia, waarvan ook het album Physical met vele extra's opnieuw is verschenen, geeft bij al die hits een persoonlijke boodschap mee aan de luisteraars van Extra Gold.

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel