Gerard van der Zee op Radio Delmare

op .

gerardvandammorgensterDit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week een Top 40 en Tipparade uit juni 1968. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer Gerard van der Zee in 1979 op Radio Delmare en Rob Out in 1971 met 'Goud van Out' op Radio Veronica.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1968
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend de Feel Good klanken van Jan Streefland en zijn team. Uit dat team komen vooralsnog de tijdelijke invalkrachten van Jan, want tot Jan's verbouwing achter de rug is wordt de show waargenomen door Erwin Holthuijsen op zaterdag en Alex van den Hoek op de zondagen. Natuurlijk ontbreken de vaste items niet en het goede ochtendhumeur blijft een vast ingrediënt van de vroege weekendshows. Daarna een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 12 juni 1979 met Gerard van der Zee ( Gerard van Dam) en “De Verzoeking” op Radio Delmare. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan). Na FORZA! met Gerrit presenteert Jan Hariot vanaf 13:00 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1968. Vanaf zee gebeurde er op dat moment niet heel veel. De Caroline schepen lagen al vast in Nederland, maar Radio Veronica was uiteraard nog gewoon luid en duidelijk te horen vanaf de vrije internationale wateren. De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 15 Rolling Stones - Jumpin' Jack Flash. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16:00 uur het motto "Even terug naar toen". De complete bijbehorende Tipparade uit 1968 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold, ook de soms bijkans vergeten tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Uiteraard alles weer van het originele vinyl uit de discotheek van Bert van der Laan. De lijsten staan uiteraard on-line op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen" ! P.S. Ook via de Facebook pagina van Extra Gold; https://www.facebook.com/extragoldnl. Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur gevolgd door een spiksplinternieuw programma van Henry Valk; het Platen ABC. Henry draait deze zaterdag alleen platen waarvan de titel met een A begint. Maar .... er is ook een kleine rubriek. Hit Storie, met een knipoog naar historie. Dat betekent 3 platen die tesamen een stukje popgeschiedenis vertellen. Kortom ... een luistertip !! Daarna is Fred van Veen weer op de radio. Uit een fonkelnieuw gebouwde studio, die aan alle kanten Elvis ademt. De vaste wekelijkse 2 uur durende radio-ode aan de King of Rock & Roll. De zaterdagavonden zullen nooit meer hetzelfde zijn. Fred van Veen is 'In the building' !

Zondagmiddag; Ron is er met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold.
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend de Feel Good klanken van Jan Streefland en zijn team. Uit dat team komen vooralsnog de tijdelijke invalkrachten van Jan, want tot Jan's verbouwing achter de rug is wordt de show waargenomen door Erwin Holthuijsen op zaterdag en Alex van den Hoek op de zondagen. Natuurlijk ontbreken de vaste items niet en het goede ochtendhumeur blijft een vast ingrediënt van de vroege weekendshows. Het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historische uitzending van 13 juni 1971 met Rob Out en “Goud van Out” op Radio Veronica. Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus !! Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al; Oldies met een hoog zoutwatergehalte ! En zoals elke week is er van 17 tot 19 uur Pirate Gold (productie Peter Vrakking). Met uiteraard de RNI Treiterschijf, de Monique Satellietschijf, Mi Amigo's Lieveling en Veronica's Alarmschijf . Ook de radio classic en radio tune zitten er natuurlijk in, evenals de hits uit de 60's, 70's en 80's. Die maken een uniek stuk offshore-beleving op zondagmiddag compleet.

's Avonds op zondag meer gerichte Weekend-Hitgevoeligheid met Dave.
Om 19 uur is het tijd voor zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1988.

( 1) Glenn Medeiros - Nothing's Gonna Change My Love For You
( 3) Michael Jackson - Dirty Diana
( 8) Tracy Chapman - Fast Car
( 9) Fairground Attraction - Perfect
(14) Eros Ramazzotti - Ma Che Bello Questo Amore
(18) Jose Feliciano - Ponte A Cantar
(19) Revelation Time - South Africa (12 inch)
(25) Salt 'N' Pepa - Push It (klapper)
(29) Maxi Priest - Wild World
(33) Yello - The Race
(35) Mica Paris - My One Temptation
(36) A-Ha - The Blood That Moves The Body
(39) Dennis Jones - Don't Wanna Give Up
ALARMSCHIJF: Toto - Pamela

Frank van Agtmaal op de vrijdagavond om 18 uur
Frank van Agtmaal maakt elke vrijdagavond van 18 tot 20 uur een nieuwe aflevering van een prima gouwe ouwe chart-programma met daarin highlights van een bepaalde hitlijst van Billboard uit de USA. Vooral uit de Sixties en Seventies, uiteraard ! De grote hits natuurlijk, maar zo nu en dan ook typisch van die plaatjes die alleen maar in dit soort mooie lijsten van toen genoteerd stonden en tegenwoordig op de radio weinig tot geen aandacht meer krijgen. Zin in 2 uur lang muziek uit de USA? Dan moet je op vrijdagavond luisteren naar de Billboard Hot 100. Met de lijst van 8 juni 1974. Met o.a. ABBA, The Hues Corporation en Paul McCartney & Wings. Lekkere 70-ies dus.Veel plezier met alle mooie programma’s van Extra Gold en een fijn weekend.

DE ZOMER TOP 500 van de jaren 70 op Radio Extra Gold
De zomer van 2021 brengt je Zon… Zee… en de warme hits van de jaren 70! De hits van de maanden juni, juli en augustus uit de periode 1970 t/m 1979. Alle zomermaanden uit de jaren 70 komen muzikaal voorbij. De zomers uit onze jeugd, welke liedjes zongen we toen maar ook nu weer mee? Van vrijdag 11 juni t/m vrijdag 27 augustus de Zomer Top 500 van de jaren 70! De lijst is samengesteld door “Hitnoteringen”. De gehele Top 500 is ook te vinden op de site van Hitnoteringen: https://www.hitnoteringen.nl/hitlijsten/radio-extra-gold-zomer-top-500/2021
Eric en Gerrit zorgen elke vrijdagmorgen tussen 9.00-12.00 uur voor een ware hit(te)golf in 70’s Suite op Radio Extra Gold.

Vrijdagavond 20 uur en Maandagavond 20 uur - Henry Valk
Op vrijdagen van 20 tot 21 uur meteen na Frank's Billboard lijst is Henry Valk er met Fifties @ Friday. Dus een uurtje onvervalste Fifties Nostalgie.Jukebox aan, petticoat en vetkuif uit de kast .... en genieten maar ! Halverwege de rubriek Three in a row. 'Dan wil ik een artiest of groep uit de vijftiger jaren extra belichten', aldus Henry. Meteen daarna nostalgisch door naar de Countrystar Meeting en de fraaie Jim Reeves klanken met Eimbert na 21 uur trouwens.
Hit Story is er op maandagavonden. Aanvankelijk een onderdeel van Henry's zaterdagavond activiteiten, nu uitgebouwd tot een complete show op de maandagavonden vanaf 20 tot 21 uur. Met o.a. 3 platen van 1 bepaalde artiest, groep, componist of thema centraal, waarbij niet alleen de muziek maar ook de achtergrond info uitvoerig wordt belicht. Dus uitgebreide weetjes over het muzikale wel en wee en de carrieres van de artiest, songwriters of band-leden.

De "Artiest van de week" zaterdag 12 juni tot en met vrijdag 18 juni 2021 ....... Jimmy Bo Horne !!
Sinds enige maanden staat elke week een artiest uit het gouden hitverleden centraal in diverse programma's bij Extra Gold, op initiatief van Herbert Wentink. De lijst begint indrukwekkende vormen aan te nemen !! Hadden we al o.a. Robert Cray, Q65, Swinging Blue Jeans, Level 42, Grand Funk Railroad, Jay&the Americans, Gloria Gaynor, Helen Shapiro, KC van de Sunshine Band (Harry Wayne Casey), Tavares, Little River Band, Colin Blunstone, Henny Huisman (als drummer van Lucifer), Bolland&Bolland, Korgis, America, Pointer Sisters, Bonnie Tyler, Mai Tai, New Seekers, Paul Carrack, Nits, George Baker, Petula Clark, Yardbirds, the Fortunes, Gino Vannelli, Bucks Fizz, Suzi Quatro, Rubettes en INXS, de komende week komen de hits van Jimmy Bo Horne voorbij, de vrolijke swinger die zijn grote klappers maakte met de mannen van KC & the Sunshine Band op het TK label uit Miami. In de USA stond Jimmy midden jaren '70 al bekend als 'The Gimme Some Man', naar ''eén van zijn eerste hits aldaar. Een paar jaar later was het met Dance across the floor ook raak in Nederland, waar ook in de toenmalige disco's en dancings uitgebreid de dansvloer werd opgezocht wanneer er een plaatje van Jimmy Bo Horne werd gedraaid (bijv. ook Spank, Is it in en Let me). En Jimmy heeft uiteraard bij die fraaie hits van toen ook een aantal leuke persoonlijke boodschappen aan de Extra Gold luisteraars.

Foto: Gerard van Dam (Copyright: Leendert Vingerling)

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel