Radio Mi Amigo in 1977

op .

ferry2019Zoals wel vaker in de geschiedenis van Mi Amigo, was het najaar niet de meest gunstige periode voor de zeezender. Dat was ten tijde van aflevering 193 van de Mi Amigo Top 50, datum 22 oktober 1977, niet anders. Eerder die maand zaten onverwacht alle boord deejays op het zendschip; Frank van der Mast en Hugo Meulenhoff omdat ze hun normale boordshift deden; Marc Jacobs en Herman de Graaf omdat ze door problemen met de bevoorrading niet van het schip gehaald konden worden. Update 28-10: downloadlink.


miamigologoNa weken met een zeer slechte voedselsituatie lukte die bevoorrading dan toch. Maar Frank van der Mast opteerde in een open sollicitatie voor een baan in de Spaanse studio in Playa d’Aro. Ook Marc Jacobs en Hugo Meulenhoff twijfelden erg of ze nog wel een barre winter aan hun Mi Amigo-loopbaan wilde toevoegen.

Ondertussen was Ferry Eden opgeroepen om naar het zendschip te gaan en in elk geval Frank van der Mast af te lossen. De havens in België werden zodanig in de gaten gehouden, dat uitvaren van daaruit te riskant was. Frank en Hugo waren in september langs Engelse zijde aan boord gekomen, en zij hadden dus een Britse inkomend paspoortstempel. Frank moest dus ook langs die zijde weer terug naar land om Engeland officieel te kunnen verlaten en een uitgaand paspoortstempel te krijgen. De automatische consequentie was dat Ferry, vergezeld door technicus Luc Watermans langs Engelse zijde naar het schip gebracht moest worden. Het slechte weer maakte, dat er in Lowestoft heel wat dagen op het vertrek moest worden gewacht.

matop221077Dat de bevoorrading stokte, was ook te merken aan de Top 50, waar een plaat ontbrak, namelijk op 34 Jigsaw – If I had to go away. In de retro Top 50 op deze 26e oktober 2019 hoor je alle Top 50 platen, alhoewel het weinig gescheeld had of het waren er ook maar 49 geworden. Uiteindelijk kwam de 50e plaat, tegelijk de 12e Lieveling uit deze lijst ‘The Times - Man over board’ dankzij zoekwerk en hulp van velen en speciaal Douwe Dijkstra die ‘m stuurde toch boven water. Vanwege de plaatlengte werd de Top 50 in 1977 door Frank van der Mast in vier uur gepresenteerd, de retroversie 42 jaar later is op 26 oktober 2019 tussen 12 en 15 uur via www.foutemuzieklradio.nl met Ferry Eden te beluisteren. Je hoort in die Top 50 op het hele uur ook de promotiespots voor het nieuwe boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’, dat via www.miamigoboek.eu is te bestellen.

UPDATE 28-10: download hier de Radio Mi Amigo Top 50 van 22 oktober 1977 door Ferry Eden als MP3 file

Foto: Ferry Eden tijdens de Duitste RadioTag in 2019 (Copyright: Peter Messingfeld)

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel