Video: zeezenders vanaf forten

op .

fortenIn de Tweede Wereldoorlog bouwde het Verenigd Koninkrijk een 7-tal forten in de monding van de rivier de Thames. In de jaren '60 werd een aantal van deze forten 'gekaapt' door radiopiraten, waaronder Radio Sutch en Radio City. Toen Reginald Calvert, manager van de popgroep The Fortunes, het piratenstation Radio City oprichtte, probeerde Lord Smedley Reg Calvert over te halen om met Radio Caroline samen te gaan in ruil voor een nieuwe zender. De zender bleek verouderd te zijn en werkte niet goed en Calvert weigerde te betalen.


Smedley huurde in reactie hierop een knokploeg om Radio City stil te leggen en de zender op te halen. De volgende dag ontving hij dreigende telefoontjes van Calvert en die avond ging Calvert naar het huis van Smedley en viel hem aan. Smedley vermoordde Calvert met een jachtgeweer en tijdens zijn proces zei hij dat hij vreesde dat Calvert daar was om hem te doden. In twee afleveringen van de Offshore Radio Files kijken we terug op deze roerige periode uit de Britse radiogeschiedenis.

De video special over de Engelse zeezenders vanaf de forten in de Thames is vanaf vrijdag 11 oktober om 20:00 uur te zien op de 192 VideoStream.

De video special wordt daarna een week lang iedere 5 uur herhaald.

Weblink: 192 VideoStream


Bron/tekst: Jan Hariot / Alex van den Hoek / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel