Frans van der Drift live uit Rotterdam

op .

ma14Ook deze week weer veel 'zeezender geluiden' op Radio Extra Gold. Op zaterdag 12-10 Eddy Ouwens en op zondag 13-10 Hans ten Hooge in twee historische zeezender programma's. Op zaterdag 12-10 de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis met de Top 40 en Tipparade van week 41 in 1978. Ook op zaterdag 12-10: radiohistorie in 'Goud van Oud'. En op zondagmiddag 13-10 'Zeeklassiekers en andere pareltjes', gevolgd door een nieuwe aflevering van 'Pirate Gold'. En niet te vergeten op donderdag 10-10 voormalig Mi Amigo DJ Frans van der Drift. live uit Rotterdam!


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar oktober 1978
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 12 oktober 1985 met Eddy Ouwens en “De Eddy Ouwens Show” op Radio Monique.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Peter Hoogwerf vanaf 13 uur weer een historische Top 40. Deze keer is het 1978. Voor Veronica fans was er uit Hilversum goed nieuws. De VOO had het eindelijk voor elkaar; de C-status als publieke omroep was ondanks een frisse tegenwerking van de gevestigde omroep'orde' en de toenmalige politiek een feit. Op zee liepen de uitzendingen van Radio Mi Amigo vanaf de in steeds lechtere staat verkerende MV Mi Amigo op zijn eind. Door generatorproblemen stopten de uitzendingen destijds op 20 oktober.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op nummer 29 John Travolta - Greased lightning. In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 41 1978 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl. Voor mensen die "mee willen lezen"! P.S. Ook via de Facebook pagina van Extra Gold; https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud. Alles er op en er aan, dus met leuke terugblikjes naar de radio van toen met vertrouwde jingles, commercials en uiteraard de muziek. Martien's radiocapriolen worden om 19 uur door "Ja dat is Peter", waarin na half acht 2 muzikale familieleden; deze week Albert Hammond en zoon Albert Hammond Jr. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag; Ron is terug met De Vinylclub en daarna Zeeklassiekers en andere pareltjes. En uiteraard Pirate Gold
Het zeezenderuur van Herbert Wentink op de zondag neemt de luisteraar mee terug naar roerige periodes met avontuurlijke radio vanaf zee. Een historische opname uit oktober 1973 met Hans ten Hooge en een inval uitzendeng van “Herrie met Ferrie” op Radio Noordzee Internationaal.
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Ron van der Tuijn is weer present met zijn Vinylclub. De mooiste muziek van toen natuurlijk ook vanaf de geluidsdragers van toen ... vinyl dus!!
Daarna geeft Paul van der Mark nog 3 uur gas met het programma 'Zeeklassiekers en andere pareltjes'. De naam zegt het al; Oldies met een hoog zoutwatergehalte!
En zoals elke week is er Pirate Gold (productie Peter Vrakking) tussen 17 en 19 uur. Deze week met de Radio Noordzee Treiterschijf van 13 Oktober 1973, Wovoka door Redbone, de Radio Monique Satellietschijf van 11 Oktober 1986, Sweet soft 'n Lazy door Victor Lazlo, Mi Amigo's Lieveling van 9 Oktober 1976, Here we go door Catapult en de Veronica Alarmschijf van 15 Oktober 1983, Sunshine Reggae door Laidback. De Radio Classic is Tune in door Jack Payne, de openingstune van Radio Luxembourg in de jaren '30. De Radio Tune is Jessica door the Allman Brothers gebruikt als tune voor verschillende programma's op Mi Amigo. En natuurlijk de hits uit de Top 40 van week 36 uit de jaren 60, 70 en 80.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", met in "De muziek van..." deze week Berry Gordy; behalve dat hij oprichter was van Motown Records schreef hij voor o.m. Jackie Wilson, Marv Johnson, Jackson 5 en Temptations. Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1988.

( 1) Phil Collins - A Groovy Kind Of Love
( 2) Womack & Womack - Teardrops
( 4) U2 - Desire
( 9) The Pasadenas - Riding On A Train (12 inch)
(13) Pet Shop Boys - Domino Dancing
(16) Bon Jovi - Bad Medicine
(20) Londonbeat - Failing In Love Again
(23) Duran Duran - I Don't Want Your Love
(29) Sting - They Dance Alone
(30) Toto - Mushanga (klapper)
(31) Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy
(33) Mark Anthony - 1919 Main Street
(35) Bill Withers - Lovely Day ('88 Liebrand Remix)

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 41 1978 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Deze keer is het de Nederlandse lijst van toen o.m. grote namen als Grease (Soundtrack), Dire Straits, Jeff Wayne, Blondie en zowaar Amanda Lear in de Top 5. Gaaf goud op 33 toeren van toen .... weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend !! Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

P.S. Aardige suggesties voor doordeweeks
Op dinsdagavond is Paul van der Mark er vanaf 20 uur met alleen maar prachtige herinneringen aan de jaren '80. Elke ochtend doordeweeks wordt afgetrapt met Eric van Dongen, die inmiddels zijn 1000e uitzending heeft verzorgd van 9 tot 10 uur. René van Elst (ma-di-wo) en Henri Verwoert (do-vrij) zetten de luisteraar een prettige verteerbare muzikale lunch voor en Wim van Laar draait elke middag tussen 14 en 16 uur afwisselend een Top en een Tip uit het rijke hitverleden. De maandagochtendis om 10 uur voor 3 om 3 met Herbert Wentink en Wijnand de Lang. Op de dinsdagochtenden komt Ger van Velzen graag bij de mensen thuis met een Rondje Koffie. De woensdagochtend om 10 uur is voor Fred van Veen's Tand des Tijds en elke donderdag vermaakt Frans van der Drift live vanuit Rotterdam het publiek met de Toer vana Frans. Op donderdagavond is er uiteraard de Radio-Disco van Jan Streefland om 20 uur, gevolgd door Reggae Fever. Peter Vrakking presenteert de van origine uit Jamaica afkomstige muziekstroming in al zijn verschijningsvormen. Van Blue Beat tot Ska, van oud tot nieuw en van compleet onbekend tot megahit. Op vrijdagavond uiteraard met Eimbert van den Oetelaar ruim aandacht vanaf 20 uur voor Country muziek en 'Gentleman' Jim Reeves.

Foto: Frans van der Drift tijdens de Radio Mi Amigo Dag in 2016 in Museum RockArt (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Bert van der Laan / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel