Radio Mi Amigo in 1975

op .

ferryedenma45Sinds half februari 1975 was Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa d’Aro gevestigd. Dat was voor eigenaar Sylvain Tack maar ook de deejays Bert Bennett, Peter van Dam, Stan Haag en Joop Verhoof een hele omschakeling. De deejays waren nu formeel in dienst van ADOC Music en deden niets illegaals. Die zomer van 1975 kwamen er vliegtuig en autobussen vol bezoekers naar de Spaanse badplaats en reisorganisator Willy Coppens had er zijn handen vol aan. Het anders zo rustieke resort Mas Nou, waar in een pand de studio’s waren gevestigd... (update 4-10: downloadlink)


...werd een soort bedevaartsoord van Mi Amigo fans. Die fans konden ook terecht in discotheek Pacha waar Mi Amigo-deejays enkele programma’s opnamen.

De programmabanden van Mi Amigo werden toen per Europabus naar Brussel Zuid vervoerd waar Patrick Hendrickx, zwager van Sylvain Tack en in het geheim Mi Amigo organisator, de bandjes afhaalde en zorgdroeg voor de verscheping naar het zendschip. Dat ging die laatste week van augustus 1975 mis omdat de Belgische justitie zijn gangen al een tijdje natrokken en hem op heterdaad betrapte met de tapes. Patrick Hendrickx belandde voor de tweede maal in de cel. De actie van justitie in België was het begin van een reeks activiteiten erop gericht om de medewerking en bevoorrading van Radio Mi Amigo lam te leggen. Dat laatste lukte de Belgische, Nederlandse en Britse niet, maar het werd Mi Amigo wel lastig gemaakt.

Meer over Radio Mi Amigo lees je in het boek ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders’ dat juist dit weekend verschijnt en via www.miamigoboek.eu te bestellen is. In de retro Top 50 via www.foutemuziekradio.nl gaat Ferry Eden deze zaterdag 28 september 2019 uitgebreid in op het boek en de geschiedenis van deze zeezender. Het gaat om de lijst van 23 augustus 1975, die indertijd door Peter van Dam gepresenteerd werd. Daarin de reclames, jingles en bekende platen van dat moment zoals Abba, Eagles, Joe Dassin, Mud, Johnny Nash en 10CC, ook typische Mi Amigo platen zoals die van Chicago, Trinity, Esperanto, Claire en Dream Express. Je bent uitgenodigd voor deze Top 50 op 28 september 2019 tussen 12 en 15 uur.

Weblink: de Radio Mi Amigo Top 50 van 23 augustus 1975 als PDF file

UPDATE 4-10: download hier de Radio Mi Amigo Top 50 van 23 augustus 1975 door Ferry Eden als MP3

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel