192TV in HD en via app

op .

192TVbordDe Nederlandse muziekzender 192TV heeft achter de schermen de overstap van SD naar HD gemaakt. Hiervoor moesten niet alleen aanpassingen aan de studio, maar ook aan de muziekdatabase worden uitgevoerd. 192TV-directeur Bert van Breda bevestigt met enige trots de overstap van 192TV naar HD-kwaliteit. "De muzikale wereld van ons verleden heeft er nog nooit zo mooi uitgezien!" De zender is vanaf 1 maart voor distributeurs in HD-kwaliteit beschikbaar. Het is echter de keuze van de distributeur om 192TV daadwerkelijk in HD in de huiskamer van klanten binnen te brengen.


192TV is bij verreweg de meeste Nederlandse distributeurs, waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal en T-Mobile, in het zenderaanbod van veelal aanvullende tv-pakketten opgenomen. Met de overstap naar HD anticipeert 192TV op de snelle veranderingen in de mediawereld.

"Nu zult u terecht opmerken dat het materiaal dat 192TV uitzendt toch echt allemaal uit het SD-tijdperk komt, maar in samenwerking met alle omroepen en platenmaatschappijen waarvan wij licenseren hebben wij besloten alle clips die wij uitzenden en die nog op 16 en 35 mm film zijn bewaard, allemaal in HD opnieuw te scannen", aldus Van Breda. Het resultaat is volgens de 192TV-directeur prachtig. "Honderden promo’s in full HD op 192TV is werkelijk een verademing."

En 192TV-directeur Bert van Breda kondigde het enkele maanden geleden al aan: een app voor Smart TV-internettelevisies. Het moment van uitbrengen van de Smart TV-app komt dichterbij.

De muziekzender werkt aan de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een distributeurs rechtstreeks via de internettelevisie de huiskamers in te komen. De aanleiding voor de nieuwe weg die 192TV gaat bewandelen, is een tendens bij distributeurs om minder doorgiftevergoeding aan tv-zenders te betalen. VodafoneZiggo CEO Jeroen Hoencamp pleitte onlangs in De Telegraaf zelfs dat het betalen van een doorgiftevergoeding aan zendereigenaren definitief aan de kant moet worden gezet. Hoencamp wil met marktpartijen over andere vormen van verdienmodellen praten.

De eerste stap in de nieuwe hybride strategie waarbij lineair met online wordt gecombineerd, maakt 192TV in april. Van Breda bevestigt dat een app voor Smart TV-internettelevisies dan voor enkele merken televisies wordt uitgebracht. Dit is onder meer voor internettelevisies van Samsung het geval. Met de Smart TV-app kan in HD-kwaliteit van de videoclips van 192TV genoten worden.

Bron/tekst: Totaal TV / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel