Dit is de TROS op 3

op .

tros1975Nadat in september 1974 de zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee niet meer te beluisteren waren, kreeg het toenmalige Hilversum 3 een enorme boost in het aantal luisteraars. Met name de TROS donderdag werd midden jaren ’70 ongekend populair, mede veroorzaakt door het uitzenden van de Top 40 en Tipparade die Veronica daarvoor vanaf zee uitzond. Daarbij was de komst van oud RNI DJ Ferry Maat een schot in de roos, zijn presentatie van de Top 40 was als een stukje zeezender aan land.


Daarnaast waren er op de TROS donderdag nog andere DJ’s die deze dag razend populair maakten. Klaas Vaak/Tom Mulder, Hugo van Gelderen, Ad Roland en Peter van Dam zijn wat namen die miljoenen luisteraars trokken. De keus in zenders met popmuziek was in die tijd ook beperkt, naast de uitzendingen van zeezender Radio Mi Amigo op middengolf.

Zondag 28 oktober herleeft de TROS donderdag voor drie uurtjes op Radio Extra Gold. Met de jingles, tunes, programmafragmenten en de hits uit die periode, laten we de sfeer van die dag weer even horen. Luister 28 oktober tussen 16.00-19.00 uur naar het geluid van "TROS donderdag Hilversum 3”.

Foto: TROS op 3 team in 1975 (Archief: Jingleweb)

Bron/tekst: Gerrit Lettinck

Tags: Nieuws Actueel