Radio Mi Amigo Top 50 juni 1975

op .

petervandam1975De maanden mei juni en juli van 1975 waren voor Radio Mi Amigo relatief rustig. Het station was nu geheel gevestigd in Spanje en Bokkebroek was de studiotechnicus. Het Mi Amigo presentatieteam bestond uit: Joop Verhoof, Bert Bennett, Peter van Dam, Stan Haag, sinds kort diens echtgenote Michelle en een enkele keer nog Rob Ronder. De cassettebandjes die in Playa gemaakt werden, bereikten zonder al te veel problemen het zendschip. Na aankomst aldaar werden ze op het juiste moment gestart door boordmedewerkers en Caroline deejays. Update: 2-7.


Op de 259 meter middengolf was vanaf 30 juni tussen 9 en 10 een nieuw programma geïntroduceerd, ‘Schijven voor bedrijven’, dat in het begin gepresenteerd werd door Michelle. Na elke drie platen, op verzoek van bedrijven, was er een aankondiging. Met het oog op de eerste vakantieperiode van het radiostation in Playa d’Aro werden daar veel Belgen en Nederlanders verwacht. Begin juni werd er daarom een Mi Amigo souvenirwinkel geopend. Daar waren posters, stickers, casettes met Mi Amigo programma's en ook het nieuwe Mi Amigo T-shirt met een afbeelding van het zendschip te koop. Dagelijks bezochten tientallen vakantiegangers en fans de boetiek. Het was het begin van allerlei commerciële activiteiten die het station, maar ook de Spaanse badplaats, geen windeieren legde.

In de Mi Amigo Top 50 van 28 juni 1975 zitten alle platen die zo populair waren in de zomer, maar natuurlijk ook weer een reeks specifieke Mi Amigo platen. Die ‘Vliegende 50’ was twee maanden eerder verhuisd van zondag naar zaterdag. De eigen lijst nam er de plaats in van de Nederlandse Top 40 waarmee het station toen stopte. De Top 50 was op zaterdagmiddag tussen 2 en 5 te horen in de presentatie van Peter van Dam. Bij www.foutemuziekradio.nl  wordt de lijst op de laatste zaterdag van de maand (30 juni 2018) tussen 12 en 3 uitgezonden in de presentatie van Ferry Eden.

Weblink: Radio Mi Amigo Top 50 28 juni 1975 (PDF file)

UPDATE 2-7: Weblink Radio Mi Amigo Top 50 28 juni 1975 (MP3 file)

Foto: Peter van Dam bij Radio Mi Amigo in Playa de Aro in 1975 (Copyright: Douwe Dijkstra)

Bron/tekst: Ferry Eden

Tags: Nieuws Actueel