George Harrison overleden

op .

George Harrison1 december 2001: Ex-Beatle George Harrison is donderdag 13.30 uur plaatselijke tijd in Los Angeles overleden. Vrienden van hem hebben dat bekend gemaakt. Harrison is 58 jaar geworden. De gitarist uit Liverpool was al enige maanden ernstig ziek en leed aan een kanker.


Samen met Paul McCartney op basgitaar, Ringo Starr op drums en John Lennon maakte hij in de jaren zestig furore met de Beatles.
George Harrison was de stille Beatle maar wel met een grote creativiteit. Hij schreef bekende nummers als Here Comes The Sun en While My Guitar Gently Weeps.
Na de Beatles organiseerde hij 'The Concert for Bangladesh' dat de inspiratie is geweest voor latere benefietconcerten als Live Aid. Ook werd hij filmproducer van o­nder andere Monty Python. Daarnaast maakte hij nog enkele platen als All Things Must Pass en All Those Years Ago.

George Harrison en de zeezenders
Martin van der Ven publiceert op zijn website een mooi statement van George Harrison over de engelse zeezenders uit een interview met Ray Coleman voor Disc magazine van 6-8-1966:

"I can't understand the Government's attitude over the pirates. Why don't they make the BBC illegal as well - it doesn't give the public the service it wants, otherwise the pirates wouldn't be here to fill the gap. The Government makes me sick. This is becoming a Police State. They should leave the pirates alone. At least they've had a go, which is more than the BBC has done..."

Hans Knot over George Harrison
Inderdaad had the late and great George Harrison een boel te maken met radio. In 1966 stelde hij in een radio interview al duidelijk dat de regering in Groot Brittannië de zeezenders met rust moest laten en eigenlijk de BBC al in de ban moest worden gedaan omdat dit station als een volger van de regering programma's maakte die ze werden opgelegd van hogerhand. Hij was dus pro de zeezenders. In de jaren zeventig, nadat eerder al de Veronica organisatie het nodige in het noodlijdende Caroline had gepompt was het in 1975 de goede vriend van Ronan, George Harrison, die de reddende financiële hand uit stak. Ook in 1983 was het dezelfde Harrison die andermaal Ronan ter zijde stond om de Ross Revenge te kunnen vrijkopen van het beslag dat was gelegd door Amerikaanse financiers in de haven van Santander. En vergeet vooral niet het mooie 'Devil's radio' dat George pende en zong.