Radio Atlantis herinneringen

op .

radioatlantisRadio Extra Gold gaat aanstaande zaterdag in de Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis terug naar het jaar 1983 met de Veronica Top 40 en Tipparade van week 37. Iedere zaterdag- en zondag om 9 uur zendt Radio Extra Gold een historisch programma van één van de zeezenders uit. Op donderdagmorgen is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te beluisteren op Extra Gold. En aanstaande zondag vanaf 14 uur een terugblik naar het Radio Atlantis weekend met o.a. een interview met Adriaan van Lanschoot en fragmenten van o.a. Bert Bennett en Peter van Dam.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar september 1983
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Na Forza! met Gerrit Lettinck presenteert Rob van Wezel vanaf 13 uur een 80's Top 40, uit de tijd dat vanaf de Noordzee er na enige jaren stilte toch weer muziek te beluisteren was van 'volhouder' Radio Caoline. De nieuwe boot Ross Revenge begon in de zomer aan een nieuw hoofdstuk in het Caroline avontuur.
De hoogste nieuwe in de Top 40 was op 21 BZN - Le legionnaire; Volendam all over the place dus.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 37 1983 is er voor de ware liefhebber, want niet alleen de overbekende hits komen aan bod bij Extra Gold; ook de soms bijkans vergeten bescheiden tipnoteringen geven kleur aan de complete beleving van de tijd van toen. Met gewoon alle singles vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl en de Facebook pagina van Extra Gold https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud, om 19 uur gevolgd door "Ja dat is Peter", waarin na half acht 2 totaal verschillende platen met dezelfde titel; deze week "Hurt" door Bobby Vinton en vervolgens Christina Aguilera. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag; Vinylklanken van Ron, terug naar het Atlantis weekend van jaren geleden met historische Extra Gold programma's (met o.a. Adriaan van Lanschoot, Steve England, Bert Bennett etc.) tussen 14-17 uur en natuurlijk ook Pirate Gold
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Om 12 uur is Ron van der Tuijn present met de Vinylclub waarin geheel in Extra Gold traditie weer diverse zwarte schijfjes uit een roemrucht hitverleden de revue passeren.
Daarna is er van 14 tot 17 uur ruim tijd om opnieuw te genieten van historische opnames uit ons eigen Extra Gold archief. We blikken een aantal uren terug naar het Radio Atlantis weekend wat we al weer flink wat jaren geleden organiseerden. Het verhaal van onder meer oprichter Adriaan van Lanschoot, bijdragen van bijv. Bert Bennett, Steve England en Peter van Dam, smullen voor de echte radioliefhebber!
Om 17 uur is er uiteraard weer de nodige zoutwaternostalgie in Pirate Gold. Deze week zoals gebruikelijk de Radio Noordzee Treiterschijf, de Satelietschijf, Mi Amigo's Lieveling en de Caroline Sureshot. De Zeezender Classic en Radio Tune uit het Zeezender tijdperk mogen niet ontbreken. En natuurlijk de hits uit de 60s, 70s & 80s.

's Avonds op zondag meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", waarin deze week: BIG bands (3). Met o.m. Les Humphries Singers, Gary's Gang, Showaddywaddy, Foundations, UB 40, Poptops en Dr. Hook & the Medicine Show. Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1987.

( 1) Michael Jackson & Siedah Garrett - I Just Can't Stop Loving You
(10) Pet Shop Boys & Dusty Springfield - What Have I Done To Deserve This
(13) Wax - Bridge To Your Heart
(14) Sabrina - Boys (Summertime Love)
(18) U2 - Where The Streets Have No Name
(23) Def Leppard - Animal
(27) Will Powers - Kissing With Confidence
(29) William Pitt - City Lights (klapper)
(32) Mick Jagger - Let's Work
(35) Rick Astley - Never Gonna Give You Up (12 inch)
(38) Richenel - Don't Save Your Love
(39) Donna Summer - Dinner With Gershwin
ALARMSCHIJF: Michael Jackson - Bad

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 37 1983 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Deze keer de LP lijst van de Stichting Nederlandse Top 40 met o.a. Michael Jackson, Mike Oldfield, Berdien Stenberg, Robert Plant en Agnetha Faltskog (die 'blonde' van ABBA weet u wel), en dat is dan alleen nog maar de top 5. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Alvast voor in de agenda
Op zondagmiddag 30 september is Extra Gold van 12 tot 16 uur weer live present in het immer gezellige Brabantse land. In Neerkant wordt op die zondag weer de september-editie van de gratis toegankelijke platenbeurs gehouden, georganiseerd door de OldiesClub Neerkant. Extra Gold is er inmiddels al jaren aanwezig met de 'retro-radio-studio'. Dus met echte draaitafels, echte cartplayers, echte jocks niet te vergeten en de sfeer is er altijd top! Wie de Brabantse gastvrijheid eens zelf wil meemaken en ondertussen de vinylverzameling ook nog eens wil 'bijwerken': kom naar Neerkant, Gebouw de Moost Moostenstraat nr. 3. Op zondagmiddag 30 september a.s. Vier zalen bomvol muziek op vinyl (en een beetje CD ook nog).

Bron/tekst: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel