Veronica special met Hans Becker

op .

jaaphansIn de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn zaterdag de Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 45 in 1969. Iedere donderdag is voormalig Radio Mi Amigo DJ Frans van der Drift live te horen vanuit Rotterdam. En iedere zaterdag en zondag om 9 uur een historisch programma van één van de zeezenders. En zondagmiddag om 15 uur een special over de zeezender Veronica. Jaap Jansen praat uitgebreid met voormalig Veronica medewerker Hans Becker over zijn periode bij Veronica en zijn nieuwe Veronica boek.


Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend, Jaap, Jan en Gerrit Lettinck
En zaterdagmiddag Wim en Bert in de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis: terug naar november 1984
Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink.
Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).
Om 12 uur is Gerrit Lettinck na een paar maanden afwezigheid terug met Forza. Nu tussen 12- en 13 uur op zaterdagmiddag. Met uiteraard een show vol prettige muziek en items die aansluiten bij de weekendsfeer van Extra Gold.
Daarna staat de zaterdagmiddag in het teken van het hitjaar 1984 met 70 x VINYL.
Vanaf 13 uur presenteert Wim van Laar een fijne 80's Top 40, uit de tijd dat de VOO in het Hilversumse bestel de toon zette op radiogebied, zeker voor de echte radio-enthousiastelingen. Op de vrije Noordzee zou alweer snel (in december van dat jaar) het geluid in het Nederlands en Engels via AM vanaf de Ross Revenge gaan weerklinken.
De hoogste nieuwe op 26 was van Status Quo, met de 'remake' van Dion's grote hit The wanderer.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is natuurlijk ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen". De complete Tipparade van week 46 1984 is er voor de ware liefhebber. Met gewoon ook alle noteringen vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van- en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl.
Voor mensen die "mee willen lezen" ook via de Facebook pagina van Extra Gold; https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud, om 19 uur gevolgd door “Ja dat is Peter”, waarin wekelijks op zaterdagen na half 8 een overzicht van Billboard’s Hot 100 van dezelfde datum als de Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over met de Tand des Tijds en het vervolg van het muzikale verhaal van de originals van Elvis gekoppeld aan fraaie covers van diverse artiesten van de Presley standards.

Zondagmiddag; Goud van Oud nonstop, vinylklanken van Ron, Jaap met een special over het Veronica fotoboek van Hans Becker en natuurlijk ook Pirate Gold
Na Jaap en Jan is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend. Om 12 uur is een uurtje Goud van Oud nonstop.
Tussen 13 en 15 uur is Ron van der Tuijn present met de Vinylclub waarin geheel in Extra Gold traditie weer diverse zwarte schijfjes uit een roemrucht hitverleden de revue passeren.
Daarna volgt van 15.00 uur tot 18.00 uur een special over Radio Veronica met Hans Becker, auteur van het boek ‘Hoe de wal het schip keerde, beelden uit de turbulente jaren 1970-1974’. In een speciale aflevering van de Jaap Jansen Show vertelt Hans Becker hoe hij in die periode als medewerker van het Popjournaal en het Veronicablad duizenden foto’s maakte van wat hij zag in de studio’s in Hilversum en aan boord van het zendschip, aangevuld met radiofragmenten en de muziek van toen. Je hoort onder anderen Colin Blunstone, Thijs van Leer, Sjef van Oekel, Lex Harding, Tom Mulder, Buffalo Springfield, The Beach Boys, Billy Preston, The Cats, Jim Croce, Jaap Dekker en Boudewijn de Groot. Het boek verschijnt op 20 november.
Om 18 uur is er uiteraard meer zoutwaternostalgie in Pirate Gold. Deze week één uurtje door de Hans Becker special. Onder meer: de allerlaatste Radio Monique Satelietschijf vanaf de Noordzee van 21 November 1987, Patrick Boothe met Easier Said Than Done en Mi Amigo's Lieveling van 20 November 1976, Long Tall Ernie & The Shakers met Get It In. De Zeezender Classic is Storm Maar Beuk Maar door Geert de Bruin, een ode aan Radio Veronica's zendschip de Norderney. Evenals natuurlijk de hits uit de 60s, 70s & 80s!

's Avonds meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", met deze week acapella songs. Met o.m. BillyJoel (For the longest time), Prelude (After the goldrush), Ian Matthews (Da doo ron ron), Suzanne Vega (Tom's diner), Housemartins (Caravan of love) en Intermezzo (Blauw). Zelfs de jingles zijn acapella.
Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1985.

( 1) Sandra - (I'll Never Be) Maria Magdalena
( 4) Grace Jones - Slave To The Rhythm
( 6) A-Ha - Take On Me
( 8) Jennifer Rush - The Power Of Love
(15) Elton John - Nikita
(17) Colonel Abrams - Trapped
(18) Dionne Warwick & Friends - That's What Friends Are For
(21) Eurythmics & Aretha Franklin - Sisters Are Doin' It For Themselves
(22) Rene & Angela - I'll Be Good
(26) Arcadia - Election Day (klapper v/d week)
(28) Lionel Richie - Say You Say Me
(32) UB40 - Don't Break My Heart
(33) Level 42 - Something About You
(34) Bryan Adams & Tina Turner - It's Only Love

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 46 1984 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Gaaf goud op 33 toeren van toen, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort en altijd weer prettig verrassend. Laat je meenemen op de golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Foto: Jaap Jansen in gesprek met Hans Becker (Copyright: Swanet Vink / MediaPages)

Bron/tekst: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel