ZeezenderDag Veronica in RockArt

op .

adtinekeOp donderdag 31 augustus wordt in Museum RockArt in Hoek van Holland een "Zeezender Radio Veronica Dag" georganiseerd. Tussen 12 en 14 uur zal Tineke haar programma "Tineke Show" op NPO Radio 5 live presenteren vanuit Museum RockArt. Een groot aantal voormalig medewerkers van de zeezender Radio Veronica zal op deze dag aanwezig zijn. Vanaf 14:30 wordt in de Radio Veronica Zeedijk studio in Museum RockArt een aflevering van het programma "Nederbeat" voor 192Radio opgenomen. Ook Veronica's boordstudio is in Museum RockArt te zien.


veronicadag201731 augustus 1974….. een datum om nooit te vergeten en die ook in de toekomst nooit vergeten mag worden, een datum die niet meer weg te denken is uit de geschiedenislijn van Nederland.

Daarom beheert Museum RockArt in samenwerking met Stichting Norderney voor een belangrijk deel het cultureel erfgoed van de Zeezender Radio Veronica.

Wij zullen er voor zorgen (samen met Stichting Norderney) dat al deze herinneringen behouden zullen blijven.

In Museum RockArt zal tot in lengte van jaren de geschiedenis van de Zeezender Radio Veronica een prominente rol blijven vervullen. Het behoort immers tot het Cultureel Nederlands Historisch Erfgoed.

Museum RockArt organiseert jaarlijks op 31 augustus de Zeezender Radio Veronica Dag waar we terug kijken deze periode met veel muziek en mooie verhalen.

Geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Entree € 7,50 per persoon.

Museum RockArt, Zekkenstraat 42, Hoek van Holland (Industrieterrein de Haak).




Foto: Tineke en Ad Bouman in de voormalig Zeedijk studio van Veronica in Museum RockArt (Copyright: Jacqueline Schut)

Poster Zeezender Radio VeronicaDag: Matthijs Tieleman

Video: Bert van der Laan

Bron: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Archief