Vrienden van RockArt Live

op .

rockartliveVorig jaar juni werd Museum RockArt getroffen door een enorme overstroming. Een ramp voor dit particulier gerunde museum. Om het museum een (financiële) hart onder de riem te steken, heeft een groot aantal artiesten besloten om op zondagmiddag 3 september 2017 een benefietshow te geven. Omdat het in augustus 40 jaar geleden is dat Elvis Presley overleed, was ook snel een thema voor de show gevonden. In samenwerking met It’s Elvis Time wordt op 3 september vanaf 13 uur “Vrienden van RockArt live, Elvis 40th Anniversary” op de planken gebracht.


Maar liefst 8 acts zullen die middag voor u in Museum RockArt optreden. Alle acts brengen hun eigen interpretatie van Elvis muziek. Zonder de volgorde van optreden al te verklappen, treden voor u op:

Patrick Palm - Tijdens de Elvis Talentenjacht in 2013 maakte Patrick een heel goede indruk. Hij heeft een enorme podiumervaring. Kijk maar eens op Youtube. Daar is ook een mooi duet te vinden van Patrick met Rita Young.

Jan Terhell - Jan timmert de laatste jaren goed aan de weg. Inmiddels is zijn tweede cd verschenen. Jan heeft een aantal zeer succesvolle concerten gegeven in de Hoekstee in Hoek van Holland en onlangs in theater Zuidplein in Rotterdam.

Wally Preyll maakt furore op radio en tv. Dat doet hij onder de naam Johnny Valentino. Twee jaar geleden heeft hij samen met Peter van Leerdam onder de naam Walter een cd uitgebracht met Elvis muziek in een jazzy sound. De cd scoort internationaal hele hoge ogen. Deze middag wordt een aantal van deze songs voor u gespeeld.

Rob van Reeuwijk is een allround zanger. In de jaren negentig heeft hij voor It’s Elvis Time al op een aantal meetings opgetreden, onder andere met DJ Fontana. Rob timmert aardig aan de weg met zijn muzikale shows en is een van de vaste artiesten in Sociëteit Engels in Den Haag. Onlangs is van hem een cd verschenen met een mooi overzicht van zijn favoriete songs.

Kees Versluijs - Zeker in de Elvis wereld geen onbekende. Op de meetings in de jaren 80 en 90 kwamen we Kees al tegen. Tegenwoordig is hij een veel gevraagd artiest op radio en televisie met Nederlandstalige kwaliteitsmuziek. Deze middag grijpt hij uiteraard weer terug op zijn Elvis repertoire.

Four Mixx bestaat uit 4 dames die garant staan voor een spectaculair optreden. Vierstemmig, tweestemmig, solo, niets is de dames te veel. Inmiddels heeft het kwartet al heel wat optredens achter de rug, alsmede twee live radiouitzendingen.

Ferry Duivesteijn is als oprechte Elvisfan een prima vertolker van het repertoire van the King. Dat hij dat niet heel slecht doet, bewijst zijn optreden tijdens Serieus Request in Haarlem. Kortom, een purist, maar zeker met een eigen touch.

En last but not least, Freia Haan Roos - Freia benadert de Elvismuziek op haar eigen wijze. Daarbij laat ze de kern van de muziek in tact. Soms jazzy, soms bluesy, maar altijd met respect voor het origineel.

Een hele afwisselende groep artiesten, die allemaal op hun eigen manier de muziek van Elvis voor het voetlicht gaan brengen. Het is echt de moeite waard om dit spektakel mee te gaan maken. En u steunt met uw komst ook het enige Nederlandse popmuseum RockArt. Voor slechts 7,50 bent u een hele middag muzikaal onder de pannen. Lekker onder het genot van een drankje genieten van mooie muziek en kijken naar al het moois wat het museum te bieden heeft. Laten we die dag met zijn allen tot een groot succes maken. Voor u zelf, voor de artiesten, voor Elvis en natuurlijk ook voor RockArt.

U vindt Museum RockArt aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland. In de omgeving is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Actueel