Radio Mi Amigo 272 Top 50 1979

op .

magdalenaferry1Op 1 juli 1979 startte voor de kust van België ter hoogte van de Thornton Bank de uitzendingen van Radio Mi Amigo 272. Eerder was na ruim een half jaar radiostilte ook Radio Caroline al teruggekeerd vanaf het oude schip M.V. Mi Amigo voor de Britse kust. Radio Mi Amigo zond nu uit vanaf een eigen zendschip, M.S. Magdalena. Nog net in de oude tijd, september 1978, had de Radio Mi Amigo Top 50 plaats gemaakt voor de Belgische Nationale Hitparade, die stond afgedrukt in het Vlaamse weekblad Joepie. Update: downloadlink!


Vanaf zaterdag 7 juli 1979 was deze hitparade opnieuw te beluisteren, nu op de 272 meter Middengolf, 1100 kHz.

Op deze laatste zaterdag van juli 2017 is via www.foutemuziekradio.nl de lijst van 28 juli (5e jaargang nr 29) te beluisteren, die net als indertijd gepresenteerd wordt door Ferry Eden.

ferry50De witte zendboot was groot en ademde nog de sfeer uit van de eerdere kustvaarder. Er waren daarop een 10 kilowattzender, horizontale antennedraden en een tweetal matig uitgeruste studio’s geplaatst. Het grote probleem was, dat de boot qua ankerpartij niet volledig was toegerust op z’n nieuwe functie en permanente verankering op volle zee. Van de gewezen coaster, die normaal meestal voer, waren de winch (waarmee het anker gelost en gelicht werd) en het boeggat (waardoor de kleine ketting naar buiten kwam) origineel gebleven. Aan die kleine ketting was een lange en zware ketting (met anker) bevestigd om de Magdalena op z’n plaats te houden. Vanaf augustus brak de ketting op dat punt bij herhaling. Een viertal keren dreef de boot een tijd op zee en nadat de technicus compressie genoeg had om de motor te starten, voer Ferry het zendschip terug. Dat waren tochten van vele uren tegen de wind in. Uiteindelijk ging het op 20 september 1979 mis, toen de motor van het schip niet meer wilde starten, waardoor de boot al drijvend vastliep op een zandbank bij Goeree Overflakkee.

Al deze onderwerpen komen aan bod in deze Top 50. Maar je hoort ook de specifieke huisstijl met jingles van Mi Amigo 272, de reclames op het hele uur en vooral de muziek van die zomer van 1979, zaterdag tussen 12 en 15 uur bij www.foutemuziekradio.nl.

Klik hier voor de Radio Mi Amigo 272 Top 50 van 28 juli 1979 als PDF file.

UPDATE: klik hier en download de Radio Mi Amigo 272 Top 50 door Ferry Eden die zaterdag 29 juli j.l. werd uitgezonden door Foute Muziek Radio (mp3 file)

Foto 1: Radio Mi Amigo 272 zendschip MS Magdalena (Archief: Ferry Eden)

Foto 2: Ferry Eden (Copyright: Ferry Eden)

Bron/tekst: Ferry Eden

Tags: Nieuws Actueel