Zeezender herinneringen bij Extra Gold

op .

backus3In de "De Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis" op Radio Extra Gold zijn aanstaande zaterdag de Radio Veronica Top 40 en Tipparade te beluisteren van week 7 in 1978. Op zaterdag en zondag zendt Radio Extra Gold om 9 uur een historisch programma van één van de voormalige zeezenders uit. Nog meer zeezenders nostalgie is er op zondagmiddag op Radio Extra Gold in een nieuwe aflevering van het programma "Zoutwater", gepresenteert door voormalig zeezender DJ Ad Roberts. Met aansluitend een nieuwe aflevering van "Pirate Gold".


Stemweek voor de Gouden Feestparade Top 66
Deze week is de stemweek voor de Gouden Feestparade Top 66 en draaien we tussen 9.00-10.00 tips voor deze gezellige feestlijst. Stuur je Top 6 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Feestparade Top 66 is te beluisteren van maandag 20 t/m 24 februari van 9.00-10.00 en op zondag 26 februari van 15.00-19.00

Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend
Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar februari 1978
De start van zowel de zaterdag- en zondagochtend is er om 9 uur met een historisch zeezenderuur. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink.
Jaap, Jan en Henri nemen de luisteraar daarna mee door de 2 weekendochtenden in de typische Extra Gold sfeer; even terug naar toen met het geluid van toen.
Voor het verdere verloop van de zaterdagmiddag is het 1978. Vanaf 13 uur presenteert Peter Hoogwerf met het nodige vinyl uit zijn eigen riante archieven een fraaie 70's Top 40, uit de tijd dat vanaf de Noordzee alleen nog vrij radiogeluid te horen was vanaf de MV Mi Amigo.
De hoogste nieuwe op 28 was van 'vrouwenverslinder' Rod Stewart - Hot legs.
In de Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis van Extra Gold, waarbij onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Top 40 ook met regelmaat de bijzondere hit- en tiplijsten aan de orde komen is ook vanaf 16 uur het motto "Even terug naar toen".
De complete Tipparade van week 07 1978 is er voor de ware liefhebber. Met gewoon weer alle noteringen vanaf het originele vinyl uit het singles-archief van de Flashbackparty van en met Bert van der Laan.
De lijsten staan uiteraard online op www.extragold.nl.
Voor mensen die "mee willen lezen" ook via de Facebook pagina van Extra Gold; https://www.facebook.com/extragoldnl.
Na 18 uur presenteert Martien Engel de roemruchte muziek- en radiohistorie opnieuw in een prettig uurtje Goud van Oud, om 19 uur gevolgd door “Ja dat is Peter”, waarin wekelijks op zaterdagen na half 8 een overzicht van Billboard’s Hot 100 van dezelfde datum als de Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis. Daarna neemt Fred van Veen het stokje over om 20 uur met ondermeer de originele - en vooral gecoverde hits van The One and Only King; Elvis Presley. Dick Zuydwijk zorgt met Indorock voor een passend vervolg op de late zaterdagavond.

Zondagmiddag; vinyl met Ron van der Tuijn, Zoutwater met Ad Roberts en natuurlijk ook Pirate Gold
Na Jaap, Jan en Henri is de zondagmiddag weer muzikaal onderhoudend.
Tussen 13 en 15 uur is Ron van der Tuijn present met originele 45 en 33 toeren schijven in de Vinylclub; zo hoor je nog eens wat leuks van toen op de zondagmiddag!
Daarna laat Ad Roberts de offshore klanken van weleer op eigen onnavolgbare wijze herleven in Zoutwater, tussen 15 en 17 uur. Uiteraard gelardeerd met herinneringen aan de avonturen op de Noordzee en alles wat daar mee te maken had.
Om 17 uur is er meer zoutwaternostalgie in Pirate Gold. Deze week natuurlijk de Radio Noordzee Treiterschijf van 19 Februari 1972, Three Dog Night met Never Been To Spain, de Radio Monique Satelietschijf van 21 Februari 1987, Nirvana met Say When, Mi Amigo's Lieverling van 19 Februari 1977, Peter Schaap met Met de wind in de oren en Veronica's Alarmschijf van 19 Februari 1972, Joe Cocker met Feelin' Alright. De Zeezender Classic is Who do you think you are kidding, Mr WIlson door de RNI crew. Orgineel is van Bud Flanagan, Who Do You Think You're Kidding Mr. Hitler, de titelsong van de serie Dad's Army. Een lied dat door de RNI deejays in de voorzomer van 1970 in een nieuw jasje werd gestoken ter ondersteuning van de verkiezingspromotie t.b.v. de Conservatieve partij. (bron : Soundscapes.info) De Radio Tune is Green Grass door the Ventures, de tune van Roger Day, ex Radio England, Radio Caroline, RNI en vandaag de dag nog steeds te horen op BBC Radio Kent. En natuurlijk de hits uit de 60s, 70s & 80s!

's Avonds meer gerichte Hitgevoeligheid
Om 19 uur weer "Ja dat is Peter", waarin deze week natuurlijk weer een bijzonder thema, waarbij één centraal items op muzikale wijze door diverse artiesten wordt belicht. Welk thema ? Luister op zondagavond naar Peter Hoogwerf en geniet van de geheel eigen - en opvallende muziekkeus.
Om 20 uur wordt de avond vervolgd door zondagavond-mastermixer Dave Roest met de Nonstop 80's Top 40. Dit keer het hitjaar 1981.

( 1) Stars On 45 - Stars On 45
( 3) Viola Wills - If You Could Read My Mind
( 6) André van Duin - Er Staat Een Paard In De Gang
( 8) Madness - Embarrassment
( 9) John Lennon - Imagine
(11) Steve Winwood - While You See A Chance
(13) Stray Cats - Rock This Town
(22) Sister Sledge - All American Girls
(24) Visage - Fade To Grey
(25) Blondie - Rapture
(30) L.T.D. - Shine on
(31) Phil Collins - In The Air Tonight (klapper v/d week)
(33) Talking Heads - Once In A Lifetime
(38) Supertramp - Dreamer

ALARMSCHIJF: Dolly Dots - Leila (Queen Of Sheba)

Tot slot is er Pieter Oele's Albumarchief. Hierin komt het gedrukte exemplaar van de Top 40 uit week 07 1978 wederom aan bod in de vorm van de LP lijsten. Vaak doet Pieter ook uitstapjes naar de LP charts uit de USA en UK. Dus laat je ook deze keer verrassen op de zondagavond bij Pieter, weer typisch Extra Gold muziek die je alleen hier hoort. Vaar mee op de muzikale golven van het verleden dat bij Extra Gold ook herleeft op de late zondagavond in de Extra Gold Zondagavondgebeurtenis.

Foto: Zendschip Mi Amigo (Copyright: Hans-Joachim Backus)

Bron/tekst: Bert van der Laan

Tags: Nieuws Actueel